video: testirali smo znanje jezika iznajmljivača apartmana

Zvali su i susjede da im pomognu, a u potpunoj konzufiji dobili smo ludu ponudu...


Tomislav Kukec
24.06.2018.21:00
Zvali su i susjede da im pomognu, a u potpunoj konzufiji dobili smo ludu ponudu...

sažeto

Zamolili smo stalnog sudskog tumača za njemački jezik da u nekoliko poziva pokuša dogovoriti smještaj za sebe i svoju partnericu


Tomislav Kukec
24.06.2018.21:00

Volimo se pohvaliti da smo turistička zemlja, no na mnogim stvarima još moramo dobro poraditi kako bi gostima ponudili svoj maksimum. 

Zelimo li se baviti turizmom, poznavanje jezika gostiju koji nam dolaze od iznimne je važnosti. 

Naravno, teško je očekivati da će netko na Čiovu ili u Makarskoj ići učiti korejski zbog grupa koje dolaze tamo, ali poznavanje velikih, svjetskih jezika apsolutno je neophodno. Engleski je danas univerzalan jezik kojim se s lakoćom sporazumijevamo s ljudima diljem svijeta, no jako velik broj turista u Hrvatsku dolazi sa njemačkog govornog područja. Stoga smo zamolili gospodina Ivicu Martića, stalnog sudskog tumača za njemački, ruski i srpski jezik, da nazove nekoliko iznajmljivača predstavljajući se kao njemački turist. Zvali smo od Krka, Novalje, preko Srednje Dalmacije do otoka i Dubrovnika.

Iznenađujuće, u velikoj većini slučajeva njemački je bio potpuna nepoznanica za iznajmljivače. No, moramo ih pohvaliti da su se trudili. Naš se sudski tumač u nekoliko navrata morao velikim naporima suzdržavati da ne prasne u smijeh. Uostalom, kako je sve izgledalo pogledajte u našem videu. 

I za kraj, dragi iznajmljivači, nemojte nam zamjeriti što smo vas malo 'bocnuli' i oduzeli vam koju minutu vremena, ali učinili smo to s dobrim ciljem, jer svi se konstatno moramo usavršavati, bez obzira što radili. 

turizam

iznajmljivači

apartmani

njemački jezik

Ivica Martić

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter