Božić dolazi

Adventsko ludilo je krenulo! Slavne Hrvatice su se potrudile, ali nisu svi oduševljeni - neke su već dobile svoju porciju hejtera


100posto
02.12.2019.16:00
Adventsko ludilo je krenulo! Slavne Hrvatice su se potrudile, ali nisu svi oduševljeni - neke su već dobile svoju porciju hejtera
Damjan Tadić, Marko Todorov/Cropix

sažeto

Prva nedjelja adventa je iza nas, Božić se bliži, a sve je uhvatila prosinačka groznica


100posto
02.12.2019.16:00

Još nas manje od četiri tjedna dijeli od Božića, a tradicionalno, cijeli je prosinac posvećen iščekivanju tog omiljenog blagdana, uz jako puno lampica, šljokica i tuluma.

Advent je krenuo, a nisu samo ulice gradova bogato okićene. Već je krenulo bombardiranje društvenih mreža fotkama adventskih vijenaca, milijuna lampica i raskošno okićenih borova.
Baš kao u američkim filmovima - natjecanje kreće!

Među prvima koji su se pohvalili bogatim ukrasima je glumica Ecija Ojdanić. Ona je ipak uz fotografiju svog adventskog vijenca napisala da je pomalo Grinch i da su joj božićni blagdani došli prebrzo ove godine pa je zato vijenac ispao "predecentan za nju".

Ima još vremena za uloviti taj božićni duh - dovoljno je samo prošetati se po centru Zagreba, najboljem Adventu u Europi. Ništa ne govori "Kristovo rođenje" kao hodanje u koloni od Glavnog do Trga, a čak i oni koji misle da vole decentne ukrase neće moći odoljeti tisućama lampica i kuhanom vinu od 30 kuna.

Adventski vijenac fotkala je i objavila Ivana Marić. Pjevačica je na svoj dodala i ukrase u obliku glazbenih nota, a umjesto konzumerističkih poruka ona se držala onih tradicionalnih, vjerskih.

Komentatori su joj vjerojatno bili naklonjeni, kao što nisu bili prema Elli Dvornik. Ona nikad nije skrivala svoju ljubav prema Božiću, kao ni činjenicu da nije religiozna.

Upravo zato, kaže, ne opterećuje se tradicijama i obožava što ranije ukrasiti kuću i okititi bor. To je i napravila ovog vikenda te objavila sve na društvenim mrežama.

Našli su se dušobrižnici koji su zaključili kako je "čar Božića čekati do Badnjaka" i šokirani ustvrdili kako Ella ne poštuje višestoljetne tradicije.

Opuštena i neopterećena, blogerica im je poručila da svatko ima svoju ideju Božića i predbožićnog vremena, a u silnim komentarima našlo se i onih koji su raspravljali o poganskim običajima kićenja bora i slično.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ella Dvornik-Pearce (@elladvornik) on Dec 1, 2019 at 11:36am PST

Nevjerojatno koliko je malo potrebno da se društvo podijeli i da nečije mišljenje postane jedino ispravno.

Sličnu neopterećenost i ljubav prema dekoriranju s Ellom dijeli i splitska glumica Ana Gruica, koja je sa sinom Ivanom Maratom bogato ukrasila bor i njemu dala da na vrh stavi zlatnu zvijezdu.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ana Gruica Uglešić (@anagruica) on Dec 1, 2019 at 12:22pm PST

Koliko god to bilo lijepo, moramo priznati da smo najveći fanovi ukrasa koji je na vrh bora stavila Victoria Beckham, a to je - njezina lutkica.

U njezinom dućanu u Londonu na vrhu bogatog ukrašenog bora stoji, dakle, Barbie lutkica napravljena po njoj. Apsolutna zvijezda.

 
 
 
View this post on Instagram

You know it is Christmas when Posh Spice gets on the tree at Victoria Beckham Dover St! Kisses 🎄🎄🎄 X VB #VBDoverSt

A post shared by Victoria Beckham (@victoriabeckham) on Nov 30, 2019 at 4:15am PST

U kićenju zasad ipak prednjači Melania Trump, kojoj je hrpa volontera i zaposlenika Bijele kuće pomogla da njezina vizija "američkog duha" zaživi kao dekoracijska tema ovogodišnjih blagdana.

Nakon dva katastrofalna pokušaja da se iskaže kao vrsna dekoratorica - prvo su je ismijavali zbog jezivog "bijelog Božića" koji kao da je došao iz opskurnih horora, a onda i "crvenog Božića" koji je podsjećao na sve osim na veseli duh Adventa - konačno je izabrala tradicionalniji pristup.

Navodno je pripremala sve još od ljeta, a ukrasi su "izložba patriotizma", kaže Prva dama, pa se sastoje od zvjezdica i pruga, jedno je drvce ukrašeno imenima svih saveznih država, tu su i ukrasi u obliku poznatih građevina kao što je Golden Gate most u San Franciscu i slično.

No, to je sve ništa od onoga što očekujemo od najvećeg obožavatelja Božića na ovim prostorima, a to je jedan i jedini Marko Grubnić.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Marko Grubnic (@markogrubnic) on Dec 24, 2018 at 11:00am PST

Svake godine stilist nas počasti raskošnim fotografijama koje u punom sjaju pokazuju dekoracije koje je izabrao za svoj dom, a kojih bi se i Melania posramila.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Marko Grubnic (@markogrubnic) on Dec 25, 2018 at 4:36am PST

Obavezna je i obiteljska fotografija na kojoj mu se priključe roditelji. S nestrpljenjem očekujemo vidjeti koju je temu Marko izabrao ove godine i što možemo kopirati od njegovih dekoracija ove godine.

advent

božićni ukrasi

adventski vijenac

newsletter

Prijavite se na Newsletter