Fanovi, pozor!

Ako volite ABBA-u, još postoji šansa da ih vidite uživo jer uskoro idu na turneju


Ines Madunić
12.09.2017.21:30
Ako volite ABBA-u, još postoji šansa da ih vidite uživo jer uskoro idu na turneju
Getty Images

sažeto

Najpoznatija švedska grupa svih vremena trenutno je u procesu digitalizacije


Ines Madunić
12.09.2017.21:30

Jedan od članova ABBA-e, Benny Andersson (70), potvrdio je za švedske medije da grupa uskoro ide na novu turneju. Doduše, ne fizički - trenutno su u procesu digitalizacije svojih likova, a očekuje se da će do 2019. godine biti spremni za virtualnu turneju.

"Viđamo se povremeno, radili smo sve i svašta, a ovo je naš novi projekt. Trajat će neko vrijeme jer lice se ne može tako brzo digitalizirati. Ali, jako je zabavno što je tehnologija toliko napredovala", rekao je Benny. Uz njega će na pozornici, kao i prije, biti Björn lveaus (72), Anni-Frid Lyngstad (71) i Agnetha Fältskog (67).

Njihov posljednji nastup prije raspada grupe bio je 1982. godine, a ponovno se sve četvero našlo na istom mjestu 20. siječnja 2016. godine, na tulumu "Mamma Mia" u Stockholmu. Šest mjeseci kasnije još su jednom zajedno nastupili, i to na privatnom tulumu kojim se obilježavalo 50 godina poznanstva Bennyja i Bjorna. Njih su dvojica kasnije surađivali više puta, pogotovo na mjuziklu i filmu "Mamma Mia!", dok su Anni-Frid i Agnetha krenule u solo karijere.

Inače, drugi dio filmske verzije njihovog mjuzikla uskoro se počinje snimati na Visu. Na otoku su već mladi glumci i dobar dio filmske ekipe, dok se najveće zvijezde, Meryl Streep, Colin Firth i Pierce Brosnan očekuju uskoro.

Paun Paunović/Cropix

Snimanje na Visu trajat će navodno dva mjeseca, a na otoku će biti 700 ljudi iz produkcije,a probna snimanja trenutno odrađuju Alexa Davies, Jessica Keenan Wynn, Hugh Skinner i Josh Dylan pod redateljskom palicom Ola Parkera.

Paun Paunović/Cropix

Paun Paunović/Cropix

Paun Paunović/Cropix

turneja

Mamma Mia

mjuzikl

ABBA

Podijeli članak