Slavni glumac u Hrvatskoj

Armand Assante glumi djeda Gotovinine žene u 'Generalu', snimio je scene u Splitu


100posto
26.05.2017.10:30
Armand Assante glumi djeda Gotovinine žene u 'Generalu', snimio je scene u Splitu
Marko Đuran

sažeto

Assante je snimao svoje scene u Vili Dalmaciji u Splitu, a naše glumce čeka snimanje u Sukošanu, Obrovcu, Đurđevcu i na Pagu


100posto
26.05.2017.10:30

U Vili Dalmacija u Splitu tijekom posljednjih dana snimani su kadrovi HRT-ova igranoga filma i televizijske serije "General" o životnome putu generala Ante Gotovine u kojima su uz Gorana Višnjića (44) sudjelovali poznati američki glumac Armand Assante (67) te mlada glumica Jasmin Lord. Njemica kolumbijskoga podrijetla tumači ulogu Ximene, prve supruge generala Ante Gotovine, a Armand Assante tumači ulogu Andreasa, njezina djeda.

Marko Đuran

Prizori su to koji nas vraćaju u 1991. godinu kad Ante Gotovina svojoj tadašnjoj supruzi najavljuje povratak u Republiku Hrvatsku kako bi sudjelovao u obrani svoje domovine.

Marko Đuran

Filmska ekipa dosad je snimila već više od dvije trećine materijala, a prva su sljedeća odredišta nakon Splita Sukošan, Obrovac i Đurđevac, u kojemu će se dočarati pustinjski uvjeti. Početkom lipnja ekipa se seli na Pag, na kojemu će se snimati akcijske scene iz razdoblja Gotovinine aktivne službe u Legiji stranaca, tijekom koje je bio i ranjen. Početkom srpnja predviđeno je snimanje u Francuskoj, koje će također poslužiti za prizore iz legionarskoga dijela generalova života.

Marko Đuran

"Ozračje na snimanju je sjajno jer imamo toliko dobrih glumaca koji izvrsno rade svoj posao. Očekujemo kako će snimanje trajati do sredine srpnja, a odmah nakon toga slijedi postprodukcija kako bi cijeli projekt bio dovršen do siječnja sljedeće godine", izjavio je producent Andrija Vrdoljak.

Marko Đuran

Prikazivanje televizijske serije General na Hrvatskoj radioteleviziji (HRT) predviđeno je tijekom 2018. godine. Filmsku ekipu predvodi redatelj Antun Vrdoljak, a projekt za Hrvatsku radioteleviziju snima produkcijska tvrtka Kiklop film.

film

Goran Višnjić

general

Antun Vrdoljak

Armand Assante

newsletter

Prijavite se na Newsletter