Oglasio se Đole

Balašević prozvao Severinu jer je obradila njegovu 'Uspavanku za dječaka'?


100posto
19.06.2017.15:30
Balašević prozvao Severinu jer je obradila njegovu 'Uspavanku za dječaka'?
Duje Klaric / CROPIX

sažeto

Severina se majkama koje joj pružaju podršku u borbi za sina Aleksandra zahvalila pjesmom 'Uspavanka za dječaka' Đorđa Balaševića, no čini se da Đole o tome ima svoje mišljenje


100posto
19.06.2017.15:30

Poslije odluke Općinskog suda prema kojoj će Milan Popović sa sinom Aleksandrom, kojeg je dobio u vezi sa Severinom, provoditi više vremena nego pjevačica, njezine su kolegice na društvenim mrežama pokrenule grupe podrške i hashtag #ijasammajka.

Severina im se zahvalila uz pjesmu 'Uspavanka za dječaka' Đorđa Balaševića koju je ona obradila, no ako je suditi prema screenshotu s Facebooka Bebe Balašević, kćeri glazbenika, koji kruži internetom, Đoletu to baš i nije sjelo.

Dugačak post u kojem se osvrnuo na cijelu situaciju ide ovako.

- Aleksa se rodio devedesetpete. Stara porodična kuća se rušila tog ljeta, i Olja je s njim, i naše dvije djevojčice preko noći morala da pobjegne ispod krova koji je curio na sve strane. U temelje tog Skadra, ugradio sam Uspavanku Za Dečaka.... - započeo je glazbenik.

- Ne znam da li u nekom horoskopu postoji 'Godina lopova'? Ali mogao bih štošta reći o prethodnim decenijama. Sreo sam tipa koji je ne trepnuvši prekrstio Vasu Ladačkog u Sava Lađarski. Pa taj film nazvao ‘Jesen stiže, dunjo moja’. S neočekivanim nastavkom ‘Konji vrani’. I jednog drugog, koji je pod maskom poštovaoca napravio takozvani ‘tribute band’, lijepio svoje plakate preko mojih, da bi čak jednom na svirku pozvao i Duju, da zamjeni svog pijanistu koji uzgred zarađuje glumeći Duju?  Navikao sam, dakle, da čerupaju 'veliku ribu talenta.' I dok ovo pišem, vjerojatno 'razni sezonci' bez pitanja uredno izvode moje pjesme, ali vadi me bar to što publika još uvijek bez po muke razlikuje 'pravog', od svih tih 'kineskih Balaševića'… - kaže Đole.

- No, s Uspavankom je ipak nešto drugo… Ta pjesma je lična. I nemojte mi govoriti da su sve lične? Jedno je ako neko mazne batak s astala iz ‘Al se nekad dobro jelo’, ili zaviri u karte ‘Bože zvanog Pub’, a drugo kad za jednokratnu upotrebu izdžepari stih iz zaljuljane kolijevke - dodao je.

Cropix

- Jedva sam je otpjevao na probi u Beču, devedeset devete, bio je to slom, sad znam, naprosto sam stao kad je trebalo izgovoriti ‘lavče moje’, i čitav minut nisam mogao ni da se pomjerim, ni da izustim riječ. Beba je tad bila teško povrijeđena u nesreći, vojska me je na dva dana pustila preko granice, izmislili smo taj ‘antiratni koncert’ samo da iskamčimo potvrdu, i da vidim porodicu koju nisam video više od mjesec dana - napisao je.

I dok ni u jednom retku nije napisao na koga se odnosi ovo njegovo pismo, mnogi su brzo shvatili o kome je riječ. I dok jedni Severinu prozivaju, drugi je brane i opravdavaju time što je velika Đoletova obožavateljica.

Severina

Đorđe Balašević

milan popović