Nove nade na našoj glazbenoj sceni

Bend Bastion izbacio svoj singl Dajem ti sad, a nadaju se suradnji s Marijanom Banom


100posto
14.03.2018.11:50
Bend Bastion izbacio svoj singl Dajem ti sad, a nadaju se suradnji s Marijanom Banom
PR

sažeto

Naša je glazbena scena sve bogatija i zanimljivija zahvaljujući novim bendovima poput Bastiona


100posto
14.03.2018.11:50

Grupa Bastion novo je ime na glazbenoj sceni, a iza njega se krije mladi Marko Purišić koji je u suradnji sa svojim prijateljem i bivšim kolegom Markom Matijevićem Sekulom snimio svoju prvu pjesmu Dajem ti sad. Marko Purišić je inače bio prvi gitarist grupe Manntra, a s Markom Matijevićem Sekulom je bio ko-autor i nekih Manntrinih pjesama (Mornar, Vila i Divojka).

Ovo je prva suradnja dvojice prijatelja izvan Manntre od kada je Purišić napustio sastav 2016. godine. Iako pjesma Dajem ti sad nije prva pjesma koja je pisana za Bastion, prva je pjesma za koju Purišić kaže, bila dovoljno „hrabra“ da prekrije njegov strah od izdavanja. Pozadinu pjesme, suradnju s Markom Matijevićem Sekulom i ostale detalje otkrio nam je sam Marko Purišić.

Bastion je novi projekt na sceni. Odakle ime i kakvi su trenutačni planovi?

Bastion je utvrda, jedno mjesto gdje imaš svoj mir, svoju meditaciju iz koje možeš na trenutak pobjeći iz svakodnevnice. Plan nam je uglazbiti ideje koje smo već stavili na papir i realizirati još nešto o ćemu ćemo uskoro pričati.

Objavili ste i prvi singl Dajem ti sad, koja je pozadina pjesme?

Pjesma pjeva o raskidu i težini tog čina ili te situacije, kao što se može odmah zaključiti. Jedino što se ne može zaključiti jest da pjesma, tekst i sam osjećaj je kratak i pojavio se u trenutku. Znate one teške dane kada vas sjećanja počnu štipati? E to!

Suradnju ste pokrenuli s Markom Matijevićem Sekulom s kojim ste i ranije surađivali. Koliko se ovaj projekt razlikuje od Manntre?

Bilo je samo pitanje vremena kada ćemo ja i Marko opet krenuti stvarati. Bastion, osim po očitoj stvari koja je glazba, razlikuje se od Manntre po samom osjećaju. Manntra koristi tamniju tematiku kao inspiraciju dok je Bastion bira ipak drugačije teme.

Kakvi su vam planovi za ovu godinu?

Ove godine spremamo još dvije do tri singlice. Cilj je s njima doći do srca ljudi, i onda jednom kada budemo imali to, e tu kreće show hahah. Believe me!

Da možete birati, s kojom bi svjetskom zvijezdom surađivali i zašto?

Pa kada bih morao birati neku svjetsku zvijezdu to ovisi o mojem trenutnom guštu. Imam fazu kada slušam teški mi metal i fazu kada slušam Franka Sinatru i Boba Marleyja haha. Trenutno sam u fazi Robina Willamsa tako da bi volio njegov glas čuti na mojoj pjesmi. Iako bih volio naglasiti, u bilo kojoj fazi da jesam uvijek bi mi prvi odabir bio Gibonni ili Marijan Ban i iskreno se nadam da ću to doživjeti!

Osim glazbe, s čime se sve još bavite?

Osim glazbe, Marko M. Sekul i moja malenkost volimo sportove. Doduše Marko više naginje na odbojku, nogomet i teretanu, dok sam ja više u mai thai, jiu jitsu i MMA filmu. Treniram to već neko vrijeme dok Marko udara loptu, ali se nađemo tu i tamo u teretani haha. Pozdrav thai box/kickbox klubu Torro Umag i kickbox klubu Tiger Lucija!

Odakle crpite inspiraciju za pjesme? Planirate li uskoro promijeniti tematiku pjesama ili ostajete u istom tonu?

Nemam neki specifičan odabir od kuda crpim inspiraciju. Pjevam o tome što trenutno proživljavam. Bila to ljubav, sreća, bol, priroda, piće ili hrana. Nemam neki plan promijeniti tematiku ni pristup samom pisanju pjesama, vidit ćemo što će nam past na pamet u samom trenutku pisanja!

intervju

bend

vila

grupa

mornar

Marko Purišić

Bation

novi bend

Dajem ti sad

Divojka

Marko Matijević sekula

newsletter

Prijavite se na Newsletter