Intervju: Rezerve

Bend koji se uspinje prema vrhu: 'Napravili smo gomilu grešaka i krivih odluka, ali ništa ne bismo mijenjali'


Ines Madunić
04.12.2019.18:00
Bend koji se uspinje prema vrhu: 'Napravili smo gomilu grešaka i krivih odluka, ali ništa ne bismo mijenjali'
Nikola Radovani

sažeto

Mladi makarski bend Rezerve nakon pola godine objavio je novu pjesmu, a pjevač Šime Lalić ispričao nam je sve o planovima benda


Ines Madunić
04.12.2019.18:00

Sjajne Rezerve s novim singlom 'Srce na rukavu' vratile su se u radijski eter. Rock'n'roll romantičari, izuzetno nadareni bend koji je sa svojim hvaljenim studijskim prvijencem 'Ravno u Zamku' stekao status predvodnika te jednog od najperspektivnijih rock bendova mlađe generacije, nakon kreativne polugodišnje tišine u eteru donose nam novu pjesmu, "Srce na rukavu". Više detalja o pjesmi, spotu, ali i planovima za dalje otkrio nam je pjevač benda Šime Lalić.

Prije nekoliko dana objavili ste singl "Srce na rukavu". Koja je pozadina pjesme, koliko ste radili na njoj i koja je priča iza spota?

Pjesma je nastala krajem prošle godine na jednoj od proba gdje sam ja došao s tekstom i s gitaristom Kleškom napravio nekakav kostur. Pojavio se Tomo i pomogao da riješimo problem koji smo imali oko refrena. Ubrzo se uključio cijeli bend i u roku dan-dva snimili smo pjesmu u našem studiju. Čekali smo pravi trenutak oko plasiranja pjesme u javnost koji je stigao u studenom ove godine. Što se samog spota tiče ovo je prvi put da smo kompletni posao prepustili Filipu Filkoviću Philtzu i Renati Lučić iz More-Magnets produkcije. Već na prvom sastanku oni su praktički imali cijeli spot gotov. Mi smo samo trebali doći na lokaciju i ponoviti to što su oni već odradili. Pozvali smo glumicu Klaru Mucci da nam malo obogati i uljepša kadar i sve skupa je na kraju ispalo sjajno.

Premijera pjesme je bila na koncertu Psihomodo Popa. Kako je publika reagirala? Planirate li više suradnji sa Psihomodo Pop?

Publika je fantastično reagirala na cijeli naš tridesetominutni set. Mi smo jako zadovoljni kako smo to odradili i mišljenja sam da je taj naš nastup bio jedan od boljih u zadnje vrijeme. Postoje ti koncerti gdje se sve poklopi. A ako Psihomodo Pop ima kakav zadatak za nas, rado ćemo se odazvati.

Posljednjih nekoliko mjeseci dosta ste koncertno aktivni. Koji vam je koncert najviše ostao u sjećanju i zašto?

Kao što sam spomenuo taj nastup u Tvornici kulture će zasigurno dugo ostati u sjećanju! Postoji tih nekoliko koncerata koje posebno pamtimo kroz ovih pet, šest godina koliko smo tu. Kutina, Nigdjezemska u Zadru, božićni domaći koncerti u Rockatanskom u Makarskoj, Banja Luka, promocija albuma u Tvornici prošle godine...

Vlasnici ste i nagrade 'Veliki prasak' za novog izvođača godine nezavisne novinarske nagrade Rock&Off, što takva nagrada za vas znači?

Osjetljiv je ovo posao i puno znači kada te prepozna bilo tko, a kada to odluče glazbeni novinari onda je to velika čast. O samoj dodjeli nagrade imam samo riječi hvale i nadam se da će još dugo trajati. Prve godine u svemu su najteže, ali to organiziraju sposobni ljudi i mislim da straha nema.

Da sada tek počinjete, što biste promijenili u svom glazbenom putu?

Mijenjao bih gomilu stvari, ali onda to ne bismo bili mi. Bez krivih odluka ne bismo ništa naučili.

Kako nastaju pjesme Rezervi, tko sve na njima radi?

Ja sam zadužen za pisanje tekstova i pokretanje nekakve početne ideje oko pjesme. Svi u bendu su autori i spremni napraviti glazbu. Kada se napravi nešto opipljivo, svi smo u studiju i pokušavamo naći put do kraja.

Kakvi su vam planovi za sljedeću godinu?

Odsvirati što više koncerata možemo i posjetiti tih par gradova koje do sada nismo. Snimiti taj drugi album što bolje možemo i pokušati se zabavljati putem.

Scena intervju

rokenrol

Rezerve

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter