Tragično skončala ljepotica

Beogradski playboy koji je zaveo Dubrovčanku: 'Nije bilo lako osvojiti Miss Jugoslavije, ali nisam odustajao. Kasnije mi je zbog nje bilo neugodno pred drugima'


Ines Madunić
12.03.2019.19:30
Beogradski playboy koji je zaveo Dubrovčanku: 'Nije bilo lako osvojiti Miss Jugoslavije, ali nisam odustajao. Kasnije mi je zbog nje bilo neugodno pred drugima'
Profimedia

sažeto

Redatelj Vuk Vučo bio je u kratkom braku s missicom Nikicom Marinović


Ines Madunić
12.03.2019.19:30

Dubrovčanka Nikica Marinović šezdesetih je bila jedna od najpoznatijih žena u bivšoj Jugoslaviji. Postala je Miss Jugoslavije 1966. godine, kad je još bila maloljetna učenica Ekonomske škole. Iz konzervativne obitelji, Nikicu su roditelji jedva pustili da otputuje na europski izbor ljepote, gdje je odnijela prvo mjesto, a onda i u London na izbor za Miss svijeta.

Tamo je postala prava senzacija i cijeli je svijet očekivao da će baš ona odnijeti titulu najljepše žene na svijetu. No, pobjedu joj je uzela Indijka Reita Faria. Navodno je razlog bio taj što je Nikica odbila u slučaju pobjede otputovati u Vijetnam u posjet američkim vojnicima.

Nikicu su opsjedali udvarači, slavni talijanski redatelj Roberto Rossellini nudio joj je ulogu, no ona je sve odbijala.

Zaveo ju je beogradski playboy, redatelj Vuk Vučo.

"S njom je išlo najteže. Već poslije našeg prvog susreta nije htjela ni čuti za mene. To me nije obeshrabrilo. Dalo mi je povoda da krenem u još žešći 'napad'. Gotovo godinu dana ja sam joj se, poslije tog našeg susreta, neprestano udvarao, i to uglavnom preko pisama. Već poslije drugog susreta u Dubrovniku dočekali smo zajedno Novu godinu u najpoznatijem dubrovačkom hotelu, a nešto kasnije se i vjenčali", ispričao je u jednom intervjuu.

Svadba je bila u Nikičinom obiteljskom domu u Mokošici, a ona je uskoro rodila sina Đorđa. Preselili su se u Beograd, no sreća nije dugo trajala.

"U prvi mah sam mislio da sam našao ženu s kojom ću provesti cijeli svoj život. Već poslije nekoliko mjeseci našeg braka uvidio sam da sam opet pogriješio. U to su me uvjerile njene diskusije s našim prijateljima koje su se uglavnom odnosile na književnost i slikarstvo... U svim tim diskusijama Nikica je vodila glavnu riječ. Međutim, s vremenom sam shvatio da ona nije pročitala nijednu knjigu već je samo znala naslove. U njenom prisustvu nikada nisam želio s nekim diskutirati o književnosti jer bi se ona obavezno uključivala u i dovodila me u jako neugodne situacije. Imam dojam da ona u glavi ima beton, a ne ono što bi joj bilo i te kako potrebno", rekao je Vučo.

Getty Images

Razveli su se nakon manje od pet godina braka, a on se i prije razvoda počeo viđati s Miljom Vujanović.

Nikica se kasnije udala za redatelja Marka Šotrija, s kojim je dobila sina Marka. Ni taj brak nije potrajao pa su se razveli 1980. godine.

Nikica je ostala živjeti u Beogradu, a u Knez Mihajlovoj je imala svoj butik. No, u jednom trenutku povukla se iz javnosti i nitko nije znao čime se bavi.

Nekadašnja missica presudila si je 2008. godine, kad su njezino beživotno tijelo pronašli u beogradskom stanu. Nije ostavila nikakvu oproštajnu poruku i nitko ne zna zbog čega si je oduzela život. Njezini sinovi danas žive u Americi.

Nikica Marinović

Miss Jugoslavije

missica

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter