Izvukla se iz svega

Bila je božica domaćinstva, a onda je priznala da uzima kokain: 'Osjećala sam sram, kao da sam pod napadom. Bilo je traumatično'


Ines Madunić
21.02.2019.21:00
Bila je božica domaćinstva, a onda je priznala da uzima kokain: 'Osjećala sam sram, kao da sam pod napadom. Bilo je traumatično'
Profimedia

sažeto

Skandal prije nekoliko godina šokirao je javnost


Ines Madunić
21.02.2019.21:00

Nigella Lawson godinama je jedna od najpoznatijih i omiljenih televizijskih kuharica u Velikoj Britaniji. No, nakon što je objavila brojne bestsellere, pokrenula tv show i vlastitu liniju posuđa te zaradila milijune na svemu, njezin se privatni svijet urušio.

Sve je krenulo kad su paparazzi snimili nju i tadašnjeg supruga Charlesa Saatchija ispred londonskog restorana Scott's. Saatchi ju je držao za vrat i vikao, a ona je plakala.

Iako je on prvo izjavio kako se radilo o beznačajnom činu, čak "igranju", optužen je za napad, a nekoliko mjeseci kasnije ona je podnijela zahtjev za razvod. U braku su bili deset godina, a ona je u intervjuu izjavila kako ju nije tukao, ali je nad njom provodio "intimni terorizam".

Profimedia

Primjerice, nije joj dopuštao da ide na večeru s prijateljima niti da ih pozove kod njih doma, a ako bi izašla van bez njegova znanja kažnjavao bi je.

Priznala je i kako je zbog svega toga povremeno koristila droge.

No, prava istina o svemu doznala se kasnije iste godine, 2013., na suđenju protiv bivših kućnih pomoćnica koje su radile za Lawson i Saatchija. Njih su dvije bez dozvole koristile kreditnu karticu koja je pripadala njemu, a branile su se tako što su rekle da im je Nigella to dozvolila, sve dok one nikome ne kažu da ona uzima kokain.

Nigella je na kraju sudu priznala da je povremeno uzimala kokain i marihuanu, ali da nije ovisnica.

Priznanje je šokiralo britansku javnost koja je Nigellu znala kao autoricu bestsellera "Kako biti božica domaćinstva".

Profimedia

Danas se Nigella oporavila od svih skandala, drogu nije uzimala otkad se rastala od Saatchija, kojeg je na sudu okarakterizirala kao "genijalnog, ali brutalnog čovjeka", a nastavila je s produciranjem i snimanjem kulinarskog showa.

"Osjećala sam sram. Bila sam jako izložena i imala sam osjećaj kao da sam pod napadom. Bilo je to traumatično iskustvo, od okršaja s bivšim mužem pa do priznanja na sudu. Ni danas se ne osjećam ugodno pričajući o tome", rekla je Nigella.

skandal

kokain

razvod braka

kuharica

Nigella Lawson

kulinarski show

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter