Sjećate li je se?

Bila je jedna od najpopularnijih jugoslavenskih pjevačica, ljubovala je s Massimom, a danas samo slušamo o njezinim ispadima


Ines Madunić
30.12.2018.20:25
Bila je jedna od najpopularnijih jugoslavenskih pjevačica, ljubovala je s Massimom, a danas samo slušamo o njezinim ispadima
Igor Sambolec/Cropix

sažeto

Bebi Dol mnogi ne bi danas prepoznali, a nekad je bila najveća zvijezda


Ines Madunić
30.12.2018.20:25

Osamdesete godine za nju su bile nevjerojatno uspješne – Dragana Šarić, poznatija kao Bebi Dol, tada je harala jugoslavenskom glazbenom scenom, a nudili su joj ugovore i u inozemstvu. Simon Le Bon, pjevač Duran Durana, izjavio je kako je ona najbolja pjevačica na svijetu.

Nastupala je po cijeloj Jugoslaviji, tražili su je u Egiptu, u Parizu su joj nudili izdavački ugovor. Bebi Dol i Massimo Savić osamdesetih su bili it par, njoj su nudili uloge u kazališnim predstavama, a njezin je stil uvijek bio poseban. Vrhunac je bio 1991., kad je konačno pobijedila na Jugoviziji i predstavljala zemlju na Eurosongu s pjesmom "Brazil".

No, država koja se tada raspadala i u kojoj se pripremao rat nije više bila mjesto za pjevačke zvijezde. Bebi Dol je nastavila nastupati, ali u posljednjih desetak godina o njoj čujemo samo tužne ili čudne vijesti.

Tako je u jednom trenutku počela gostovati po reality showovima, gdje je prilično šokirala svojim ponašanjem. U "Farmi" je bila u dva navrata, jednom je završila u finalu, ali drugi put, 2013. godine, posvađala se s jednom natjecateljicom i naganjala ju nožem te ju uspjela posjeći po prstu.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by yugoslavia ( jugoslavija ) (@jugoslovenski_hitoviofficial) on Dec 23, 2018 at 2:43am PST

U javnost su isplivale informacije da ju je stanodavac izbacio iz kuće u kojoj je stanovala s majkom jer mjesecima nije plaćala stanarinu. Upravo zbog financijskih problema prijavljivala se u reality showove, a sudjelovala je i u "Zadrugi".

Navodno je imala problema s ovisnošću o alkoholu, a mnogi su zaključili da Bebi Dol nije dobro jer je u javnim nastupima često nerazumljivo pričala i jedva je hodala.

''Ja sam čudna osoba, nisam normalna i obična. Ne mislim da sam luda i da imam psihičke probleme, ali priznajem da ne razmišljam kao obični ljudi. Meni je normalno nešto što većini nije, točnije dok većina brine što će svijet reći, mene apsolutno ne zanima kako netko komentira moje postupke. U ovim godinama i a ovim iskustvom iz tračnica me izbaci samo ljudska pakost i zlob, kad netko, npr. izmisli da sam smrtno bolesna'', rekla je nedavno za srpske medije.

Igor Sambolec/Cropix

Osim što zarađuje pojavljujući se u realityjima, Bebi Dol povremeno radi kao DJ u beogradskim klubovima.

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter