Vera preminula u Domu

Bila je jugoslavenska glazbena nada, no ogromna tragedija označila je kraj! Tragična bolest, smrti najbližih i moždani udar...


Barbara Marinović
10.03.2019.19:30
Bila je jugoslavenska glazbena nada, no ogromna tragedija označila je kraj! Tragična bolest, smrti najbližih i moždani udar...
Screenshot: Youtube

sažeto

Vera Ivković bila je uzdanica jugoslavenske narodne glazbe, no od pjevanja je odustala kad joj se voljena kći teško razboljela


Barbara Marinović
10.03.2019.19:30

Bila je jedna od uzdanica jugoslavenske narodne glazbe, a doživjela je tragičnu i tužnu sudbinu. Verica Ivković rođena je 1949. godine u Lazarevcu, a već sa 17 godina krenula je graditi karijeru, iako nije mislila da će doživjeti ozbiljniji uspjeh. No, par dueta s Danilom Živkovićem, kasnije njenim suprugom, skrenuli su producentima pozornost na tu mladu djevojku pa je počela samostalno snimati. Pjevala je, kažu suvremenici, lako, imala lijepu boju glasa, osvajala je simpatije publike.

Snimila je tijekom karijere 14 ploča, održala niz koncerata i festivala, sazrela je u pjevačicu i sama sebi krčila put prema vrhu tadašnje estrade. Posljednji album snimila je na nagovor obitelji sredinom devedesetih. I to je jedva napravila jer nije željela više pjevati. Za to je imala veliki razlog. Naime, njezina kćer Maja teško se razboljela u dobi od svega 15 godina.

Voljena kći oboljela od lupusa i preminula

Kako se njezina voljena Maja razboljela od lupusa, tako je Vera prestala graditi karijeru i ubrzo ju je javnost zaboravila. Pojeli su je, rekla je njezina prijateljica, vremena turbofolka i instant zvijezda devedesetih pa je do smrti Vera već bila prilično zaboravljena. Nisu je, doduše, nikada zaboravili zaljubljenici u narodnu glazbu.

Od tuge je doživjela moždani i umrla

Njezin sin Vlada rekao je da se Vera puno mučila, da je praktički umrla od tuge nakon što je preminula Maja. Nije, naime, mogla podnijeti gubitak kćeri koja je umrla sa svega 27 godina. Ubrzo je preminuo i njezin suprug, a onda se Vera od tuge i nevolje i sama razboljela. Doživjela je moždani udar, a potom je smještena u dom za starije, gdje je i preminula. Sin Vlada preuzeo je brigu o majci.

'Teško se borila s bolešću moje sestre Maje. To ju je koštalo zdravlja. Maja je rano oboljela, u 15. godini, bolest je bila neizlječiva i umrla je u 27. godini. Mama i tata učinili su sve da joj pomognu, pomoć su tražili posvuda. Nažalost, spasa nije bilo. Majina smrt pokosila je majku, a ubrzo je umro i otac', rekao je Vlada za medije 2008. godine. Nije još dugo živjela od te njegove izjave, preminula je Maja na današnji datum 2012. godine.

Vera Ivković

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter