Legenda jugoslavenskog glumišta

Bila je perfidna majka obitelji 'Boljeg života', a privatno potpuno drugačija! Tijekom snimanja serije krila je ogromnu privatnu tajnu


Barbara Marinović
08.02.2019.19:20
Bila je perfidna majka obitelji 'Boljeg života', a privatno potpuno drugačija! Tijekom snimanja serije krila je ogromnu privatnu tajnu
Screenshot: Youtube

sažeto

Svetlana Bojković prava je gradska dama i velika glumačka legenda. Iza sebe ima dva braka, i teške trenutke


Barbara Marinović
08.02.2019.19:20

'Bolji život' osamdesetih godina bio je ultimativni televizijski hit, a obitelj Popadić u domovima mnogih jugoslavenih kuća. Prestala se serija prikazivati 1991. godine, no i dalje drži kultni status. Donijela je serija i veliku slavu svojim glavnim zvijezdama - 'djeci' Draganu Bjelogrliću i Lidiji Vukićević, dok su 'roditelji' učvrstili tada svoj zvjezdani status.

Otac obitelji bio je nedavno preminuli glumac Marko Nikolić, a njegovu suprugu Emiliju igrala je Svetlana Bojković. Diva srpskog glumišta obožavana je bila tada, a to je i danas. Dokazala se tijekom godina plodne karijere u kazalištu, na filmu, televiziji... Još više ljudi vole Svetlanu jer je prava gradska dama. Obrazovana, odmjerena, fina, inteligentna. U svemu je veliku ulogu imao njezin odgoj. Roditelji su je, rekla je svojedobno za B92, trpali obavezama. Uz školu, morala je pohađati i onu glazbenu.

Svirala je klavir, a roditelji je na tinejdžerske tulume nisu puštali. Pričala je kako je u tom periodu stalno bila u trci između gimnazije i glazbene škole. Usto, od osnovne škole bavila se glumom, vuklo ju je to od djetinjstva.

Dva braka i problemi s trudnoćama

Obilježio je glumicu i privatni život, dvije velike tuge i tragedije koje su je dovele do ruba depresije. Prvog supruga Miloša Žutića upoznala je dok se pripremala za prijemni na Akademiji. Zaljubili su se i vjenčali, a ubrzo dobili i kći Katarinu. Nije krila od medija da je prije nje imala problema s trudnoćama, unatoč velikoj želji da rodi dijete.

Nekoliko godina zajedničkog života na kraju su zaključili razvodom, no prijatelji su ostali do kraja Miloševog života, preminuo je još 1993. godine od teške bolesti.

Smrt joj odnijela dvije velike ljubavi

Kad je ljubav u pitanju, Svetlana je isticala uvijek da za norme ne mari. Prvi brak tako se 1983. godine preklopio s drugim. Redatelj Ljubomir Muci Draškić bio je za nju fatalan. U zajednicu s njim ušla je, kaže, prije negoli je završila brak s Milošem. Ljubav je bila jača od pravnih normi, a službeno su se vjenčali tek 1990. godine. Svetlana je tako za vrijeme snimanja 'Boljeg života' od medija krila neko vrijeme činjenicu da je pronašla novu ljubav i da se razvodi.

Velika tuga ušla je u njezin život kada je Draškić 2004. godine preminuo od srčanog udara u 67. godini. Priznala je da se borila s depresijom te dodala da ima svoje mehanizme borbe s tugom - kako bi se obranila i spasila. U međuvremenu se ponovno udala, sreću je pronašla uz diplomata Slavka Kruljevića.

Bolji život

Marko Nikolić

Svetlana Bojković

miloš žutić

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter