Ni riječi nije otkrila o drami

Bila je u centru najvećeg skandala izbora za Miss - ni kriva ni dužna! Kasnije je napravila karijeru daleko od manekenstva


100posto
16.10.2019.18:00
Bila je u centru najvećeg skandala izbora za Miss - ni kriva ni dužna! Kasnije je napravila karijeru daleko od manekenstva
Oleg Moskaljov/Cropix

sažeto

Ivana Petković 1998. godine natjecala se za Miss Hrvatske, ali je krunu preuzela tek godinu poslije


100posto
16.10.2019.18:00

U moru skandala koji su potresali hrvatsku javnost krajem devedesetih, posebno je odjeknuo onaj na izboru za najljepšu Hrvaticu 1998. godine - i to ne samo u showbizz krugovima. Na tada jako popularnom izboru za Miss Hrvatske pobijedila je Dubrovkinja Lejla Šehović.

No, nakon nekoliko dana javio se direktor izbora Milan Šećković te na konferenciji za mediji objavio kako se ta odluka poništava.

Razlog? Navodno je jedan listić ocjenjivačkog suda, kojim je on predsjedao, bio krivo popunjen.

Lejli su htjeli oduzeti krunu, a novom Miss Hrvatske proglasili su Ivanu Petković, koja je dobila najveći broj glasova čitatelja dnevnih novina i televizijskih gledatelja.

Berislava Picek/Cropix

Ipak, pravi je razlog bio i više nego jasan - netko nije htio da nas na svjetskom izboru predstavlja Muslimanka.

"Krunu mi mogu oduzeti samo fizički! Stvar je u mom imenu i prezimenu. Nakon ovakvih skandala ne znam koja će majka pustiti svoju kćer da se kandidira na izbor za najljepšu djevojku. Milan Šećković očito ima svoje razloge koje sada ne želim navoditi. Na ovaj izbor prijavila sam se unatoč svojoj muslimanskoj vjeroispovijesti, kao slobodna građanka Republike Hrvatske u kojoj živim 22 godine, misleći da je to bio izbor za ljepotu. Sada vidim da to nije tako i ako ova Direkcija i dalje ostane na izboru za Miss Hrvatske, svim djevojkama bih poručila da ubuduće ne navode svoje mjere, nego nacionalnost i vjersko opredjeljenje.

Ako mi se pokuša oduzeti titula, pronaći ću odvjetnika i tužiti Direkciju predsjedniku Republike i saborskom Odboru za ljudska prava", rekla je tada Lejla Šehović, danas Filipović.

Ona je ipak zadržala krunu, a iduće godine izbora nije ni bilo nego je titulu automatski ponijela Ivana Petković.

Siniša Sunara/Cropix

Zagrepčanka se tako ni kriva ni dužna našla u centru skandala. Izjave tada nije davala, a ni kasnije se nije voljela previše eksponirati pričama o privatnom životu.

"Tada sam bila mlada djevojka koja je imala veliku odgovornost predstavljati Hrvatsku na izboru za Miss Svijeta. I za mene je to bio na neki način izazov jer sam kao djevojčica bila puno introvertiranija", rekla je prije nekoliko godina Ivana za Novu TV.

Deset godina bavila se manekenstvom poslije izbora za Miss, a na svjetskom je izboru ušla u prvih deset i tako postala jedna od naših najuspješnijih misica ikad.

No, manekenstvo nije bilo njezin jedini posao. Vratila se studiju i ubrzo pronašla savršen posao - menadžerica je u jednoj međunarodnoj kozmetičkoj tvrtki već dugi niz godina. A u međuvremenu se i udala, svom prezimenu dodala još jedno - Čevra - te ima dvoje djece, sina Marka i kćer Lenu.

"U razdoblju prije Marka moj je život obuhvaćao puno poslovnih ambicija, učestalih putovanja, edukacije, a onda je došao Mark, baš u pravo vrijeme, i ništa od prethodnog nije mi nedostajalo. Život je tada poprimio pravo značenje – dati nekome život i imati tu malu osobu da je vodite kroz život do određenoga trenutka. Nije da sam tada zapustila sebe i svoje daljnje ambicije ili snove, ali i uslijed toga, djeca su moj prioritet", rekla je nedavno Ivana.

skandal

izbor za miss

Ivana Petković

Lejla Šehović

newsletter

Prijavite se na Newsletter