Samo je htjela njegovu pažnju

'Bila sam trudna s Williamom kad sam se bacila niz stepenice, Charles nije ni trepnuo'


Ines Madunić
13.06.2017.20:25
'Bila sam trudna s Williamom kad sam se bacila niz stepenice, Charles nije ni trepnuo'
Profimedia

sažeto

Bila sam očajna i plakala sam, a njemu je to išlo na živce, ispričala je tragično preminula princeza Diana o braku s Charlesom


Ines Madunić
13.06.2017.20:25

U nastavku memoara princeze Diane koji su objavljeni u knjizi "Diana: Njezina priča", Daily Mail piše kako je bila u depresiji nakon vjenčanja te se nikako nije snalazila u novoj ulozi, kao ni u braku s princom. Također je bolovala od bulimije, ali nitko joj nije znao pomoći.

"Bila sam četiri mjeseca trudna s Williamom kad sam se bacila niz stepenice jer me Charles nije htio slušati. Rekla sam mu da se osjećam loše i da stalno plačem, a on je rekao da sam plačljivica i da me ne želi slušati. Bacila sam se niz stepenice, a on se okrenuo i otišao na jahanje. Znala sam da neću izgubiti dijete, ali nisam mislila da će me muž ignorirati. Kraljica je bila prestravljena. Ja sam oduvijek bila problem za njih, svi su mislili da sam razmažena, a sve što sam htjela je da mi daju vremena i mira da se prilagodim i pripremim na svoj novi život i ulogu", rekla je Diana. Charles je kraljici Elizabeti II rekao za njezinu bulimiju, a ona je, nastavlja Diana, svima govorila da je to razlog što je njihov brak loš.

Profimedia

"Tijekom jedne rasprave, Charles mi je rekao da ima dopuštenje od svog oca da, ako naš brak ne uspije za pet godina, smije se vratiti svojim navikama koje je imao dok je bio neženja", rekla je Diana autoru knjige Andrewu Mortonu. Zbog svoje bulimije onesvijestila se u javnosti kad su bili na Expo-u u Kanadi.

Profimedia

"Hodali smo četiri sata i nismo ništa jeli, a ja nisam zadržala nikakvu hranu u organizmu danima, sve bih ispovraćala. Osjećala sam se loše, rekla sam to Charlesu i pala sam. Odveli su me u sobu, a Charles mi je kasnije rekao da sam se mogla onesvijestiti negdje drugdje, iza zatvorenih vrata, ne tamo pred svima. Rekla sam mu da mi se to nikad nije dogodilo. Vratio se na izložbu, a mene si odvezli u hotel. Plakala sam satima. Htio je da navečer idem na večeru, iako su liječnici rekli da ne bih smjela. Njegov argument je bio da moram, inače će mediji pisati da sam ozbiljno bolesna. Pokušavala sam cijeloj kraljevskoj obitelji dokazati da ih neću razočarati", rekla je Diana. Navodno je par puta pokušala prerezati vene, bacala je stvari s prozora, a jednom se zaletjela u stakleni zid u palači Kensington.

Profimedia

"Ljudi su samo čekali princezu koja će ih posjetiti i dotaknuti ih i sve će se pretvoriti u zlato, riješit će sve njihove probleme. A princeza se razapinjala u sebi jer je mislila da nije dovoljno dobra", rekla je Diana. Charles ju je uvjerio u to da je sebična, a to je govorio pred prinčevima Williamom i Harryjem.
"Jednom sam upozorila Williama da ne bude zločest, a on mi je na to rekao: 'Ti si najsebičnija osoba koju poznajem.' Bila sam u šoku, tad je imao samo tri godine. Pitala sam ga odakle mu to, a on mi je rekao da često čuje tatu kako to govori", ispričala je princeza. Charlesovo ignoriranje bilo joj je najgore.
"Jednom sam htjela razgovarati s njim, ali nije me htio slušati. Uzela sam nož za otvaranje pisama i počela se rezati po prsima i bedrima. Bilo je puno krvi, a on nije ni trepnuo. Nikakve reakcije nije bilo", ispričala je.

Diana i Charles razveli su se 1996. godine, nakon 15 godina braka. Ona je tragično preminula 1997. godine u prometnoj nesreći u Parizu. 

kraljevska obitelj

princeza Diana

princ Charles

Podijeli članak