Joan Collins i Anthony Newley

Bili su Brangelina svog vremena, ali uništili su ih droga i ovisnost o seksu


Ines Madunić
12.11.2017.20:45
Bili su Brangelina svog vremena, ali uništili su ih droga i ovisnost o seksu
Profimedia

sažeto

O životu i tragičnom braku britanskog para progovorio je njihov sin Sasha


Ines Madunić
12.11.2017.20:45

Britanska glumica Joan Collins (84) diva je koja je jednako poznata po svojim ulogama kao i po burnom ljubavnom životu. Udavala se pet puta, a jedan od najburnijih bio je njezin drugi brak s britanskim glumcem i glazbenikom Anthonyjem Newleyjem. U osam godina imali su dvoje djece, kći Taru i sina Sashu, koji često govore o djetinjstvu sa slavnim roditeljima u Hollywoodu. O odnosu Joan i Anthonyja ponovno je progovorio Sasha.

"Moja majka prvi put je iz Londona došla u Hollywood pedesetih i tad je zarobila srca zlatnih dečki - Marlona Branda, Harryja Belafontea i Warrena Beattyja. Drugi put došla je šezdesetih s tadašnjom najvećom zvijezdom, Tonyjem Newlyjem, ali taj put došla je biti supruga i majka. Bile su to uloge koje joj nisu baš prirodno pristajale, ali oko kojih se svejedno jako trudila", rekao je Sasha. Newley je bio karizmatičan i obožavan, i svi su se htjeli družiti s njime. Ali, samo je Joan morala ići s njim doma i vidjeti da nije sve uvijek samo smijeh i zabava.

Getty Images

"Bio je povučen, hipohondar, bezobrazan. Ali, najgore od svega, bio joj je kronično nevjeran. Danas bi ga bez puno razmišljanja proglasili ovisnikom o seksu. Živio je za ševu. Priznao je mojoj majci svoju opsjednutost mladim djevojkama, ali rekao je da će se promijeniti i ona se udala za njega. Bili su Brangelina svog vremena. S njima su se jedino Elizabeth Taylor i Richard Burton mogli uspoređivati", kaže sin slavnog para.

Upoznali su se u Londonu, iza pozornice jednog kazališta na West Endu. Newley je tu večer igrao u "Stop the World - I Want To Get Off", a Joan ga je došla gledati s glumcem Robertom Wagnerom. Očaran njezinom ljepotom, Newley je predložio Wagneru da svi zajedno odu na večeru i već tamo šarmirao Joan. Uskoro su bili nerazdvojni i preselili su u SAD. No, brzo je postalo jasno da su potpuno drugačije osobe.

"Ona je rijetko kad bila bolesna ili umorna. On je samo spavao i umišljao da je bolestan. Stalno ga je pokušavala nagovoriti da izađu negdje van, no on bi uvijek odbijao. Najviše je volio provoditi vrijeme u garaži, gdje je pjevao i drogirao se, dok se majka često družila s prijateljicama i gay prijateljima", kaže Sasha. Živjeli su u golemoj vili, ali rijetko kad su zapravo bili zajedno, a iako je ona žrtvovala svoju karijeru za brak i djecu, on to nije cijenio.

Getty Images

Naravno, Joan mu je sve to zamjerala, ali onda je on smislio suludi kompromis: predložio joj je da se posveti dizajnu interijera. Mislio je da će to zadovoljiti njezinu kreativnost, a opet će moći biti doma. Bila je jako uspješna u tome, ali nije bilo dovoljno, pogotovo zato što se Anthony nije mogao riješiti svoje opsjednutosti sve mlađim djevojkama - vrlo često i maloljetnim. Zato se odlučio snimiti svoj film s tom tematikom. Napisao je scenarij za svoj debitantski projekt "Can Heironymus Merkin Ever Forget Mercy Humppe And Find True Happiness?", ali nijedna glumica nije htjela uzeti glavnu ulogu. Na kraju ju je preuzela Joan, a i Sasha i njegova sestra Tara imali su uloge u filmu.

"Njegovim prijateljima jako se svidio film, Roman Polanski je poludio za njim. Ali, kritičari su ga pokopali i tad se počeo još više drogirati", kaže Sasha. Nakon toga brak se zaista počeo raspadati. Prošla je još godina dok se nisu odlučili konačno rastati.

Profimedia

Joan se udavala još tri puta, posljednji put 2002. godine za Percyja Gibsona, koji je od nje mlađi 32 godine.

Newley se ženio još jednom, i to vrlo brzo, a s Dareth Rich imao je također kćer i sina. Preminuo je 1999. godine sa 67 godina od raka.

ljubav

star vibes

brak

Hollywood

ljubavna priča

Joan Collins

Anthony Newley

Podijeli članak