Mukotrpno se dokazivao

Bio je nesuđeni Sanaderov 'zet', ljubav s Petrom donijela mu je niz problema pa danas puše i na hladno! Morao je 'braniti' i svoj stan, automobil, školovanje...


Barbara Marinović
09.01.2019.17:00
Bio je nesuđeni Sanaderov 'zet', ljubav s Petrom donijela mu je niz problema pa danas puše i na hladno! Morao je 'braniti' i svoj stan, automobil, školovanje...
Foto: CROPIX

sažeto

Andrej Dojkić jedan je od najtajnovitijih domaćih glumaca, no tko bi mu zamjerio


Barbara Marinović
09.01.2019.17:00

Krajem mjeseca javnost će pogledati film 'Za ona dobra stara vremena' redatelja Eduarda Galića. Među uglednom glumačkom ekipom našao se i Andrej Dojkić. Ovih dana glumac se na svom Facebooku oprostio od kolege Ive Gregurevića, kojeg također možemo gledati u spomenutom filmu.

Tijekom godina, Andrej se prometnuo u kremu domaćeg glumišta, iako mu počeci zaista nisu tako zgledali. Isto tako, nekad je njegova ljubavna veza bila meta svih tiskovina, a danas privatnost skriva kao zmija noge. Toliko da je uspio godinu dana držati u tajnosti rođenje svoje kćeri. Partnericu Ines i malenu Dojkić čuva od medija, s kojima se tijekom godina sam opekao.

Veza koja ga je koštala

Zašto smo ustvrdili u početku teksta da Andrejeva karijera nije obećavala? Ne, razlog nije mitska mržnja novinara prema napaćenim glumcima. Radi se isključivo o činjenici da je Dojkića šira javnost upoznala preko serije 'Zabranjena ljubav'. Trash sapunicu na RTL-u pratila je tada cijela zemlja, iako je zaplet negdje napola postao impresivno konfuzan. Tada je Andrej bio mlad, neiskusan, a ovo mu je bila prva uloga. Odradio ju je dobro, onako kako je to žanr od njega zahtijevao. Uhvatio je prvu priliku za ulazak u svijet glume.

No, u isto vrijeme radio je nešto puno kvalitetnije i gradio svoju vještinu. Predstave koje šira javnost vjerojatno nikad nije vidjela. Zaredao je otad niz dobrih uloga, podvrgnuo se i fizičkoj transformaciji, zbog uloge izgubio više od 10 kilograma i tako pokazao koliko voli svoj posao te mu je predan.

Foto: CROPIX

Vrijeme je učinilo svoje, a Dojkić sazrio

Da mu medijski počeci nisu bili jednostavni govori i činjenica da je u nezabranjenoj ljubavi uživao s Petrom Sanader. Donijelo je to mladom glumcu brojne antipatije u javnosti, insinuacije da ga je Ivo Sanader školovao u Americi, kupio mu automobil, pričalo se i o stanu. Sve je Dojkić bio prisiljen demantirati, rekavši da je stan kupio novcem koji mu je darovao otac, automobil od ušteđevine, a stan u Americi s Petrom plaćao napola.

Nezgodne su to situacije, pogotovo kada se radi o mladoj osobi koja tek treba graditi karijeru i dokazati se. Nosio se s tim Dojkić, nekad više, nekad manje gubeći živce. No, radio je, imao strpljenja, povukao se malo sa strane i nekako je vrijeme napravilo svoje. Dokazao je da svoju glumačku vještinu i angažmane ne duguje tituli nekad 'prvog zeta', niti Sanaderovim kontaktima.

No, lekciju o intimi dobro je usvojio. Kada je njegova partnerica Ines Cvjetović na svijet donijela njihovo prvo dijete, Andrej to nije rekao nikome, čak je i od kolega skrivao tajnu o trudnoći i rođenju djevojčice.

Foto: CROPIX

Petra Sanader

Andrej Dojkić

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter