Svi smo voljeli Andreu Zuckerman

Bivša štreberica iz 'Beverly Hillsa' danas je šefica sindikata holivudskih glumaca


Ines Madunić
23.01.2018.18:45
Bivša štreberica iz 'Beverly Hillsa' danas je šefica sindikata holivudskih glumaca
Profimedia

sažeto

Bila je zaljubljena u Brandona, u vezi sa Steveom, urednica školskih novina u 'Beverly Hillsu 90210', a i u stvarnom životu je faca


Ines Madunić
23.01.2018.18:45

Glumica Gabrielle Carteris (57) svima nam je najpoznatija kao Andrea Zuckerman iz omiljene tinejdžerske serije devedesetih, "Beverly Hills 90210". Tamo je bila zaljubljena u Brandona, a zatim i u Stevea, s kojim je biala u vezi. Glavna urednica školskih novina, uvijek je bila štreberica.

Carteris je iz serije otišla nakon pete sezone, a povremeno se pojavljivala u šestoj, osmoj i desetoj sezoni.

Veći dio svoje karijere bavila se televizijom pa je imala uloge u serijama "Njujorški plavci", "Reži me", "Zločinački umovi" i drugima, a pojavljivala se u uglavnom manjim filmovima.
Svoj ugodni glas "posudila" je u mnogim video igrama te inteligentnom sustavu Motorole, Mya.

Prije dvije godine ozlijedila se na snimanju filma te joj je lice bilo djelomično paralizirano, zbog čega nije mogla govoriti šest mjeseci. Danas se oporavila.

Gabrielle je trenutno predsjednica udruge SAG-AFTRA, udruge koja okuplja glumce, filmske radnike, novinare, pjevače i druge medijske profesionalce iz cijelog svijeta.
Tako je na dodjeli SAG nagrada, koje dodjeljuje taj sindikat, imala uvodni govor u kojem je podržala pokret "Time's Up", koji se bori protiv seksualnog zlostavljanja.

Reuters

"Iznimno sam inspirirana ženama i muškarcima koji su hrabro podijelili svoju istinu. Nalazimo se usred kulturalne promjene koju mi pokrećemo. Možemo i moramo stvoriti okolinu u kojoj se zlostavljanje, diskriminacija i maltretiranje više ne toleriraju. Ovo nije samo trenutak. Ovaj pokret naša je snaga, a snaga dolazi iz zajedništva", rekla je Carteris i zaradila ovacije.

Inače, još od 1992. godine u braku je s brokerom Charlesom Isaacsom s kojim ima dvije kćeri, Kelsey Rose (23) i Mollie Elizabeth (18).

Reuters

star vibes

glumica

Beverly Hills

Gabrielle Carteris

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter