'Znala sam da Prince pati'

Bivša supruga ne prestaje iznositi nepoznate detalje o svom životu s Princeom


Dolores Drvodelić
29.03.2017.13:00
Bivša supruga ne prestaje iznositi nepoznate detalje o svom životu s Princeom
Reuters

sažeto

Mayte Garcia bila je u dugogodišnjem braku s Princeom, a detalje iz njihova života objavila je u knjizi


Dolores Drvodelić
29.03.2017.13:00

Mayte Garcia zaljubila se u pjevača Princea kad je za njega radila kao profesionalna plesačica na njegovim turnejama. Iskre su se između njih brzo rasplamsale, a vezu su okrunili i brakom. Mayte (43) često govori o tome kako pjevača nikad nije preboljela, ali teška tragedija onemogućila im je sretan suživot.

Profimedia

Par je dobio sina Amiira, koji je umro samo nekoliko dana nakon rođenja, zbog komplikacija prouzrokovanih Pfeifferovim sindromom, koji je genetski poremećaj.

U biografiji je Garcia detaljno opisala kako su se oboje osjećali u trenutcima u kojima su proživljavali crne prognoze liječnika, kao i samu smrt sina. Plesačica je sigurna kako je upravo taj veliki gubitak dijelom razlog zbog kojeg se Princeova ovisnost samo pogoršavala.

Mayte tvrdi da je podsvjesno znala da nešto s njim nije u redu, no da je pjevač svoju ovisnost vrlo dobro skrivao. Nikad ga nije vidjela da konzumira išta drugo do li vitamina B, a kako je prije ovisnosti rijetko bio bolestan, znala je da stanja u kojima ga je znala zateći moraju imati dublji problem. U nekoliko ga je navrata pronalazila onesviještenog, kraj povraćotine, no njegova su objašnjenja uvijek bila da je pomiješao vino s aspirinom i slično. Vjerovala mu je. Trenutak u kojem se sve prelomilo bio je kad ga je zatekla u vrlo lošeg stanju, a on ju je zatražio da pronađe sve tablete i baci ih u WC.

Profimedia

Garcia i Prince ubrzo nakon toga su se rastali, a Mayte zbog svega i dalje duboko žali.

Čini se kako se Prince svojih demona nikad nije uspio riješiti, a kombinacija tableta dovela je i do njegove smrti u 58. godini života. Obdukcija je pokazala da je Prince umro od opasne kombinacije hidrokodona i fentanila.

smrt

biografija

Prince

Mayte Garcia

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter