'U showu sam utabala put za dalje'

Bivša zvjezdica snimila je spot za pjesmu 'Kemija'


Mirjana Filipović
29.06.2017.22:40
Bivša zvjezdica snimila je spot za pjesmu 'Kemija'
Pr fotografija

sažeto

Meri Andraković glazbom se bavi odmalena, a publici je poznata kao natjecateljica showa 'Zvjezdice'


Mirjana Filipović
29.06.2017.22:40

Mlada pjevačica moćnog vokala Meri Andraković, umjetničkog imena Mery, snimila je spot za pjesmu 'Kemija'.

Pjesmu autorski potpisuju Kristijan Rahimovski i Boris Đurđević, a spot je sniman na lokacijama iza osječkog Gradskog vrta i na neotvorenom mostu u Petrijevcima. Autor spota je Josip Grizbaher (Cinematic Osijek). Javnosti je Meri poznata kao natjecateljica RTL-ova showa 'Zvjezdice', gdje se plasirala u super-finale među šestero najboljih kandidata. Više detalja o sebi, kao i planove za budućnost otkrila nam je sama pjevačica.

Pjevanjem se bavite praktički cijeli život. Kako je sve krenulo?

Pa mogu reći da je sve počelo u vrtiću. Dok smo se ja i moji prijatelji igrali, ja sam pjevušila, onako nesvjesno. Teta je čula kako pjevam i pozvala ravnateljicu. Obje su me pratile i slušale dok sam pjevala. Taj dan su mi pozvali roditelje u vrtić, još uvijek sam sjećam jezikove juhe koje sam dobila tada jer su mislili da sam napravila neku glupost… a zapravo su ih zvali da im kažu kako njihovo dijete ima 'čaroban glas za tako malenu djevojčicu'.

Pr fotografija

Kako sada gledate na nastup u 'Zvjezdicama'?

Još uvijek na to gledam s ponosom i još uvijek se rado sjetim svih nastupa. To je zaista bio jedan velik (možda i najveći) početni korak u mojoj pjevačkoj karijeri. Iako sam tada još bila praktički djevojčica, zadovoljna sam svime što sam tada postigla. I dan danas nekad pogledam poneku emisiju, čisto da se prisjetim lijepih uspomena.

Koliko vam je taj show značio za karijeru?

Jako, jako puno. Predstavila sam se publici, došla sam u prvih 6 superfinalista, utabala sam put za dalje. Djeca su me prepoznavala na ulici i prilazila mi, neki su se htjeli fotografirati, neki su htjeli autograme. To je bio jedan nagli preobrat, nešto što me učinilo javnom osobom, ali mi isto tako pomoglo da ljudi napokon čuju za mene.

Pr fotografija

Koja je priča iza spota za pjesmu 'Kemija'?

Jedna jako spetljana mogu reći! Dan prije snimanja ostali smo bez frizerke, jer je morala putovati u inozemstvo. Tražeći drugu koju smo jedva našli, ostali smo bez šminkerice koja je morala šminkati za svatove. Kad smo i šminkericu našli u zadnji tren, dva puta joj je pukla guma

Dok je dolazila na snimanje. Kad smo se napokon svi složili, dalje je sve teklo jednim zabavnim i opuštenim tokom. Iako smo radili cijeli dan na plus 30, bilo nam je zadovoljstvo i svi smo međusobno jako dobro surađivali.

Kako vam je bilo raditi s Kristijanom Rahimovskim i Borisom Đurđevićem? Planirate li i daljnje suradnje?

Kristijan je od samog početka bio ustrajan u tome da mi pomogne iznijeti pjesmu na što bolji način. Bio je moj ''vocal coach'' i pomogao mi da se bolje uživim u žanr koji do sada nisam nikada pjevala, a to je dance pop. Zajedno sa mnom je radio na promjeni imidža, nestala je Meri koja je donedavno pjevala lagane balade kakve ste mogli čuti u Zvjezdicama, i došla je neka potpuno nova, umjetničkog imena Mery. To je bilo nešto što sam htjela, pribižiti se svojim generacijama i dati im dobru poruku. Kiki mi je u svemu tome pomogao, na kraju krajeva, on je stvorio Kemiju! Boris je odradio težak i zahtjevan posao, ali na sebi svojstven i genijalan način. Kemiji je dao dašak američkog popa koji je spojio sa jakim back-vokalima, kombinacija koja jednostavno tjera na ples.

Da li vam je pjevanje jedini posao ili se bavite s još nečim?

Inače idem u 3. razred Opće gimnazije u Valpovu, ne zapostavljam školu ni u čemu unatoč svim obavezama. Bavim se glumom, glumim u Osječkom HNK u predstavi Moje pjesme, moji snovi jedno od sedmero djece, Louisu. Ove godine dobila sam nagradu Hrvatskog glumišta za umjetnike mlađe od 30 godina, tako da me to još više potaklo da se pripremam za Glumačku akademiju koju namjeravam upisat. Gluma, da, najveća ljubav odmah iza pjevanja.

Kakvi su vam planovi za budućnost?

Prvo i osnovno, ove godine namjeravam upisati solo pjevanje u srednjoj glazbenoj školi „Franje Kuhača“ u Osijeku i usavršiti klavir. Nakon toga, raditi na snimanju pjesama i na stvaranju albuma. Tekstove za pjesme pišem i sama, tako da se nadam da će barem jedna biti autorska. Pripremat ću se za festivale i nastaviti raditi. I naravno, ove ću godine odraditi još jednu kazališnu sezonu J

music beats

kemija

Meri Andraković

Podijeli članak