Pokušao je zavesti i princezu Dianu?

Bivši španjolski kralj ovisnik je o seksu, spavao je s više od 5000 žena


Ines Madunić
13.07.2017.13:55
Bivši španjolski kralj ovisnik je o seksu, spavao je s više od 5000 žena
Profimedia

sažeto

Kralj koji je abdicirao prije tri godine od 1962. godine u braku je sa Sofijom (78), ali nikad joj nije bio vjeran


Ines Madunić
13.07.2017.13:55

Iako nije tajna da je bivši španjolski kralj serijski zavodnik, u novoj knjizi Amadeo Martinez Ingles tvrdi kako je Juan Carlos I (79) spavao s više od 5000 žena te da je pokušao zavesti i britansku princezu Dianu.

U knjizi stoji kako je samo za vrijeme vojne akademije imao 332 ljubavnice. Jednom je u šest mjeseci spavao sa 62 žene. U "strastvenom periodu", od 1976. do 1994., spavao je s 2154 žene, a u "zimskom periodu", kad je već malo usporio, od 2005. do 2014., imao je 191 ljubavnicu. U tom je periodu imao između 67 i 76 godina. Kralj koji je abdicirao prije tri godine od 1962. godine u braku je sa Sofijom (78), ali nikad joj nije bio vjeran.

Profimedia

"U knjizi pišem istinitu priču o nemoralnom kralju, beskrupuloznom, besramnom, ambicioznom, autoritativnom, autentičnom seksualnom predatoru koji je imao na tisuće seksualnih avantura. Moguće je da je iza sebe ostavio više od 20 djece", tvrdi Martinez Ingles.

Jedina žena s kojom Juan Carlos ne provodi puno vremena navodno je njegova supruga Sofia, koja ga je još 1975. godine ulovila "na djelu", dok ju je varao s glumicom Sarom Montiel. Navodno joj je rekao da ide u lov s prijateljima pa ga je ona odlučila iznenaditi, zajedno s njihovom djecom. Našla je njega i glumicu u krevetu, no to kralja nije spriječilo u daljnjim avanturama. Volio je glumice i pjevačice, općenito slavne žene, ali nije bio izbirljiv.

Getty Images

"Stvorio si je harem koji mu je bio dostupan 24 sata na dan", stoji u knjizi. Imao je nekoliko stanova u Madridu gdje bi se sastajao s ljubavnicama, a često je koristio putovanja kako bi ih našao. Jedna od njih je bila Belgijka Liliane Sartiau, čija kći Ingrid je 2015. godine došla u Madrid s tužbom u kojoj traži određivanje očinstva. Sve je odbačeno jer Juan Carlos ima pravni imunitet. Navodno je španjolska tajna služba 1966. platila 2,5 milijuna funti bivšoj misici Barbari Rey da šuti o aferi s kraljem.

Princezu Dianu pokušao je zavesti kad su ona i Charles ljetovali s njima na Majorci 1986. godine. No, Diani se on nije sviđao, uostalom tad je još bila zaljubljena u Charlesa.

Profimedia

Autor knjige kaže da trenutni kralj Španjolske, Felipe VI (49), nije na oca. Uvijek je imao stabilne veze i nije "šarao", a sad se, kaže Martinez Ingles, ni ne usudi, jer obožava i sluša svoju ženu kraljicu Letiziju (44). Juan Carlos i Sofia imaju troje djece, osim Felipea imaju dvije kćeri, Elenu (53) i Cristinu (52).

seks

kraljevska obitelj

Španjolska

seksualni život

kralj Juan Carlos

kralj Felipe VI

kraljica Sofia

Podijeli članak