Zaštitni znakovi zvijezda

Brad Pitt u filmovima stalno nešto žvače, a Leo DiCaprio obožava nazdravljati


Dolores Drvodelić
14.05.2017.18:35
Brad Pitt u filmovima stalno nešto žvače, a Leo DiCaprio obožava nazdravljati
Screenshot

sažeto

Kod DiCaprija je sve počelo još s Jackom u Titanicu, Jordan Belfort volio je kokain, ali i nazdravljati čašama najfinijih vina, dok je scena u kojoj Gatsby nazdravlja planetarno popularna


Dolores Drvodelić
14.05.2017.18:35

Glumac Johnny Depp poznat je po svojoj kolekciji šešira. Ne zna se je li zaljubljenost u šešire krenula iz uloga koje je glumio ili se njegova fiksacija iz stvarnog života preslikala na filmske junake. Johnny je glumio Williyja Wonku, Jacka Sparrowa, Johna Dillingera, Kempa i brojne druge likove, koji s glave nisu skidali njegov zaštitni znak.

Profimedia

Nitko od osoba bliskih Leonardu DiCapriju nije otkrio uživa li glumac u držanju zdravica, ali sudeći po likovima koje je glumio, čini se kako stvarno voli dijeliti mudrosti uz podignutu čašicu. Sve je počelo još s Jackom u Titanicu, Jordan Belfort volio je kokain, ali i nazdravljati čašama najfinijih vina, dok je scena u kojoj Gatsby nazdravlja, postala najprepoznatljivija iz filma o tom nesretnom bogatašu. Upravo smo shvatili da Leo i često glumi jako bogate tipove.

via GIPHY

Dok Leo uvijek smireno i nasmiješeno nazdravlja, Harrison Ford ljutito upire prstom. Slično kao naši ljuti očevi i majke, kad su nam držali prodike zbog loših ocjena, nereda ili cjelonoćnog pijančevanja, Harrison svoj prst automatski koristi kad nekome prijeti. Taj je potez postao poznat kao "Prst propasti", a prvi ga je put Harrison u nekoga uperio još u Ratovima zvijezda.

U posljednje vrijeme sve više glumica i glumaca skidaju se pred kamerama, no rijetko tko to radi s takvom lakoćom kao nekad Mel Gibson. Glumac i redatelj bio je razgolićen još u Smrtonosnom oružju, a čini se da se osjeća izvrsno u svojoj koži jer je mnoge scene snimio polugol ili gol.

Profimedia

Kako više na ekranu nije poželjno prikazivati uživanje u duhanskim proizvodima, nekim se likovima u usta stalno stavlja hrana. Glumac Brad Pitt često je jedan od njih jer likovi koje glumi stalno nešto žvaču. Ili ližu.

via GIPHY

Legendarni glumac Samuel L. Jackson poznat je po svojim nadahnutim monolozima. Sve je krenulo od Paklenog šunda, u kojem su neke od najboljih scena upravo one u kojima Jackson vodi glavnu riječ, a svi ga zabezeknuto slušaju. Zapravo, umiru od straha. Gotovo u svakom filmu pronađe se vrijeme za njegove prodike, u kojima publika uistinu uživa.

star vibes

Brad Pitt

Leonardo DiCaprio

johnny depp

Samuel L. Jackson

zaštitni znak

Podijeli članak