Plesat će balet i debatirati o filozofiji

Budući britanski kralj krenuo je u školu, nervozan je kao i svi mali pučani


Ines Madunić
07.09.2017.13:20
Budući britanski kralj krenuo je u školu, nervozan je kao i svi mali pučani
Profimedia

sažeto

Princa je dopratio tata William te su se upoznali s učiteljicom škole u Londonu


Ines Madunić
07.09.2017.13:20

Britanski princ George (4) krenuo je u školu "Thomas Battersea" u četvrtak u Londonu, a za ruku ga je vodio tata William (35). Mama Kate (35) nažalost nije mogla biti tamo jer ima teške trudničke mučnine. Mali princ činio se nervozan, ali je zadržao svoje kraljevske manire dok se upoznavao s učiteljicom škole Helen Haslem. George je imao džemper koji je dio školske uniforme te, naravno, kratke hlače. Uniforme za jednu godinu škole koštaju 580 funti.

Profimedia

George će biti u razredu s još 22 djece, a izborom ove škole Kate i William opet su prekršili kraljevsku tradiciju. On i princ Harry, kao i većina obitelji, išli su u osnovnu školu Wetherby na Nothing Hillu, no "Thomas Battersea" manje je formalna škola u kojoj razredi nisu podijeljeni na ženske i muške. Princeza Charlotte (2) također će pohađati tu školu, čija je godišnja školarina 11.736 funti za prve tri godine, a kasnije se penje na 13.256 funti. Izvannastavne aktivnosti plaćaju se dodatno.

Inače, na Williamom prvi dan škole on je došao s mamom Dianom i tatom Charlesom, a imao je puno šareniju uniformu nego danas George. 

Profimedia

Mali George tako će se već s pet godina moći uključiti u debatni klub, učiti o filozofiji ili talijanski jezik, moći će pisati pjesme ili igrati golf, dok će mu lekcije baleta biti obavezne. Sport je vrlo važan u školi te se potiče kompetitivnost, no učenici se ne ohrabruju da imaju samo jednog najboljeg prijatelja, nego veće društvo kako ne bi bili posesivni prema prijateljima.

Svaki dan u školi započinju rukovanjem s učiteljicom, što ih treba naučiti da budu lideri, a veliki je naglasak na ljubaznosti.

Domaće zadaće gotovo uopće nemaju, a jelovnik više izgleda kao u nekom luksuznom restoranu nego u školi. Jela uključuju losos, janjeći ragu, kus-kus, dimljenu skušu, Stroganoff, itd. Sva jela su bez dodanim masnoća i aditiva.

Profimedia

Inače, ova škola ima i svojevrsni prijemni ispit s 2 ili 3 godine na kojem čelnici škole procjenjuju "prirodnu inteligenciju" potencijalnih učenika i učenica. Ne zna se je li princ George morao proći kroz taj eliminacijski proces. 

Roditelji su Georgeu trebali izabrati prezime koje će koristiti, a odlučili su se za Cambridge. Iako članovi kraljevske obitelji ne trebaju prezime, u nekim formalnim situacijama dobro je da ga imaju. Članovi obitelji službeno koriste prezime Mountbatten-Windsor, no kako su Georgeovi roditelji vojvotkinja i vojvoda od Cambridgea, odlučili su se za tu opciju.

kraljevska obitelj

London

princ William

škola

princ George

prvi dan škole

Podijeli članak