Sretan rođendan!

Catherine je najstarija kraljevska mladenka i prva s diplomom, a Willsa je očarala u prozirnoj haljini


Ines Madunić
09.01.2018.10:15
Catherine je najstarija kraljevska mladenka i prva s diplomom, a Willsa je očarala u prozirnoj haljini
Getty Images

sažeto

Sve što niste znali o životu vojvotkinje od Cambridgea koja danas slavi 36. rođendan


Ines Madunić
09.01.2018.10:15

Rođena je kao Catherine Elizabeth Middleton u Berkshireu, najstarije dijete bivšeg pilota Michaela i bivše stjuardese Carole, koji su se obogatili osnivanjem tvrtke koja je prodavala i slala potrepštine za tulume. Kate ima mlađu sestru Pippu i brata Jamesa, a djetinjstvo je provela uglavnom po internatima u Engleskoj. Evo nekih zanimljivosti o njezinom životu koje možda niste znali.

Od svoje druge do četvrte godine Kate je živjela s roditeljima u Jordanu zbog očevog posla. Kad su se vratili u Englesku, prvo je išla u privatnu školu Pangbourne, a uslijedili su internati Downhouse i Marlborough, a na Sveučilištu St. Andrew's u Škotskoj diplomirala je povijest umjetnosti.

Kad je pohađala Downhouse Kate su učenici maltretirali i zvali su je 'Squeak' ('škripanje'), što je bilo ime razrednog zamorca. Bullying se oteo kontroli toliko da su je roditelji prebacili u drugu školu, Marlborough.

Prije nego što je otišla na studij u Škotsku, Kate je uzela godinu dana pauze. Prvo je volontirala u Čileu, a onda je studirala na Britanskom institutu u Firenci.

Na škotskom sveučilištu upoznala je princa Williama. Točnije, upoznali su se u domu St. Salvator, gdje su oboje živjeli. Kate je osvojila princa na humanitarnoj modnoj reviji, gdje je nosila prozirnu haljinu.

Na St. Andrewsu Kate je bila jedna od osnivačica ženskog društvenog kluba. Takvi klubovi tradicionalni su na engleskim sveučilištima, ali na većini su rezervirani samo za muškarce, što se budućoj vojvotkinji nije sviđalo.

Inače, Kate voli koktele, a navodno može popiti više od Williama.

Cijeli život bila je aktivna sportašica. Bavila se plivanjem, ronjenjem, trčanjem, tenisom, a na sveučilištu bila je članica hokejaškog tima.

Osim sporta, Kate obožava fotografiju i kuhanje. Većina službenih fotografija njezine i Williamove djece autorski su rad upravo vojvotkinje, a kad ima vremena uvijek kuha za obitelj. Voli i raditi domaći pekmez, koji poklanja obitelji.

Njezin nadimak za Williama je 'Big Willie'. Informacija je nepotvrđena i nismo sigurni što stoji iza njega.

Kate je bila najstarija kraljevska mladenka sa svojih 29 godina. Također je bila i prva žena sa sveučilišnom diplomom koja se udaje za člana kraljevske obitelji.

Prije udaje za Williama Kate je godinu dana radila za modni brend Jigsaw u Londonu, a onda i za tvrtku svojih roditelja, 'Party Pieces', gdje je obavljala poslove fotografiranja i dizajniranja kataloga, marketinga i produkcije.

Kate je velika obožavateljica britanske serije Downton Abbey. Jednom je posjetila set i družila se s glumcima cijeli dan.

kraljevska obitelj

Kate Middleton

princ William

Podijeli članak