Skandal u Engleskoj

Charles tvrdi, ali nitko mu ne vjeruje: Nisam imao pojma da je moj prijatelj biskup pedofil


Ines Madunić
20.07.2018.09:10
Charles tvrdi, ali nitko mu ne vjeruje: Nisam imao pojma da je moj prijatelj biskup pedofil
Getty Images

sažeto

Prinčeva će službena izjava biti pročitana na suđenju Petera Halla, kojem se sudi za seksualno zlostavljanje 18 dječaka kroz 30 godina


Ines Madunić
20.07.2018.09:10

Britanski princ Charles i budući kralj Ujedinjenog Kraljevstva bio je godinama blizak prijatelj s nekadašnjim biskupom od Lewesa, a danas čovjekom kojem se sudi za pedofiliju.

Peter Hall (86) trenutno je na sudu jer je navodno seksualno zlostavljao 18 dječaka u periodu od 30 godina. No, prije toga već je bio pod istragom engleske policije i to 1993. godine, ali onda se nagodio s njima i potpisao ugovor o tajnosti. On je značio da istraga neće dospjeti u javnost, ali kasnije je policija shvatila koliki je opseg njegovih kriminalnih djela pa je sve ponovno pokrenuto.

Njegov tajni dogovor navodno je imao snažnu podršku zasad neimenovanog člana kraljevske obitelji koji je stao iza njega, a sumnja se da je to bio baš Charles.

On je s biskupom blizak godinama, a i sam Hall izjavio je više puta kako su u jako dobrim odnosima.

Charlesova službena izjava bit će pročitana na sudu, a u njoj stoji kako princ nije znao ništa o optužbama za pedofiliju te kako nije jamčio za biskupa 1993. godine.

kraljevska obitelj

suđenje

pedofilija

princ Charles

biskup

pedoflija u crkvi

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter