TEŠKA VREMENA U MOTELU EL ROYALE

Chris Hemsworth i Dakota Johnson u ulogama života u misterioznom trileru koji je već proglašen kultnim


100posto
11.10.2018.15:50
Chris Hemsworth i Dakota Johnson u ulogama života u misterioznom trileru koji je već proglašen kultnim
Press Foto

sažeto

Hoteli su oduvijek privlačili pažnju i pružili su okruženje najvećih Hollywoodskih filmova od klasika Grand hotel, kultnog trilera Isijavanje, do komedija kao što su Hotel Grand Budapest i Marigold Hotel


100posto
11.10.2018.15:50

U kina dolazi napeti i neizvjesni triler ''Teška vremena u motelu El Royale'' koji je već osvojio filmsku kritiku. Pod redateljskom palicom Drewa Goddarda nominiranog za nagradu Oscar, stiže nam priča s radnjom smještenom u motel inspiriran intrigantnim, glamuroznim i misterioznim hotelom Cal Neva Lodge.

Press Foto

Cal Neva, hotel na granici Kalifornije i Nevade, urezao se kao legendarni Hollywoodski hotel u koji su zalazili najpoznatiji glumci i pjevači tijekom 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća. Tako ste tijekom svog odsjedanja mogli lako naletjeti na Deana Martina, Franka Sinatru (koji je hotel kasnije i kupio), Kennedyje i Marilyn Monroe, koja je u hotelu odsjela samo tjedan dana prije svog predoziranja 1962. godine.

Kada je Nevada napokon legalizirala kockanje 1931. godine, Cal Neva je bio prvi hotel koji je dobio licencu i tako je postao prvi legalni casino u Nevadi, iako se kockanje odvijalo u hotelu godinama prije nego je bilo legalizirano. Smješten u kasne 60-e godine prošlog stoljeća, Goddardov El Royale je jedinstven zbog svoje lokacije, sijekući tako granicu između Kalifornije i Nevade. Različite države znače i različite zakone kojih su se gosti morali pridržavati odsjedajući u motelu.

Press Foto

Tako možete piti alkohol samo na Kalifornijskoj strani motela, a svaka strana ima svoju osobnost, kao i gosti koji tamo odsjedaju. Inspiriran misterioznim događajima i legendama Cal Neva hotela, ovaj triler okuplja sedmero različitih individua koji se prijavljuju  u motel, svaki sa svojim tajnama koje žele sakriti.

Tako se grupa naočigled nepovezanih likova okuplja u lobbyju motela: Otac Daniel Flynn, kojeg tumači dobitnik nagrade Oscar Jeff Bridges; prodavač usisavača Laramie Seymour Sullivan (Jon Hamm), narcisoidni vođa kulta Billy Lee (Chris Hemsworth), odvažna žena na misiji Emily Summerspring (Dakota Johnson), pjevačica Darlene Sweet (Cynthia Erivo), Emilyna sestra Rose (Cailee Spaeny) i zaposlenik motela Miles (Lewis Pullman).

Zlokoban i tajnovit; špijuniranje, prisluškivanje, laži i obmane svakodnevica su u El Royalu. Svi gosti su pod nadzorom, ali čijim? U ovom motelu ne znate kome možete vjerovati, a jedne sudbonosne noći, svatko će dobiti priliku za osvetu.

Zašto je film toliko oduševio sve koji su ga pogledali, saznajte od 11. listopada u svim kinima, a ulaznice možete kupiti ovdje: CINESTAR i CINEPLEXX.

film

Dakota Johnson

Chris Hemsworth

Teška vremena u motelu El Royale

Jeff Bridges

newsletter

Prijavite se na Newsletter