Sjećate se njega?

Čim su prestali snimati 'Prijatelje' Gunther je obojao kosu u svoju prirodnu boju


Ines Madunić
27.05.2017.19:45
Čim su prestali snimati 'Prijatelje' Gunther je obojao kosu u svoju prirodnu boju
Screenshot

sažeto

Glumac James Michael Tyler dobio je ulogu smušenog konobara Gunthera u "Prijateljima" jer je prije već radio u kafiću


Ines Madunić
27.05.2017.19:45

Američki glumac James Michael Tyler (55) široj je publici poznat isključivo kao Gunther iz "Prijatelja". U kultnom sitcomu devedesetih u svih deset sezona glumio je Gunthera, konobara u kafiću Central Perk koji je pomalo smušen, čudan i jako zaljubljen u Rachel. Svi su ga obožavali zbog sarkastičnih opaski i cinizma. Glumac koji ga je utjelovio nikad više nije imao zapaženiju ulogu, ali nastavio se baviti glumom.

Ulogu Gunthera dobio je jer je već imao iskustva kao konobar. Producenti nisu planirali da njegov lik uopće ima ime, a prvu rečenicu izgovorio je sredinom druge sezone.

Profimedia

"Poznavao sam asistenta redatelja Joela Wanga i on me pozvao da dođem i stojim kraj aparata za kavu i samo budem u pozadini. Nisam trebao stvarno praviti kavu, samo je htio da to izgleda autentično. Rekao mi je da će se snimiti barem šest epizoda serije. Nitko nije očekivao da će se nastaviti, sve dok prva sezona nije završila", rekao je Tyler. Što se tiče njegove izblajhane kose koja je Guntherov zaštitni znak, to se također dogodilo slučajno.

"Prijateljica je htjela biti frizerka i trebala je vježbati izblijeđivanje kose na nekome. Ponudio sam se i to je bila noć prije snimanja peve epizode 'Prijatelja'. Svima se svidjelo i to je ostalo. Blajhao sam kosu svaki tjedan punih deset godina. Već sam bio naučio sam kako se to radi", rekao je Tyler. Čim je serija završila, doslovno je idući dan obojao kosu u svoju prirodnu boju - koja je smeđa. Ipak, za 20. godišnjicu serije ponovno je izblijedio svoju kosu. Za tu je priliku u Londonu vodio stvarnu repliku Central Perka dva tjedna i posluživao goste.

Iako je glumio u megapopularnoj seriji, prbve četiri sezone zadržao je svoj stari posao konobara u Los Angelesu.

"U 'Prijatelje' su me zvali jednom tjedno pa nisam mogao napustiti svoj dnevni posao. Međutim, kad je Gunther postao stalniji lik, morao sam snimati svaki dan u tjednu pa sam morao dati otkaz u kafiću", rekao je.

Sa seta "Prijatelja" ponio je nekoliko kravata koje je nosio kao Gunther i to mu je najdraža uspomena sa snimanja.

"Prijatelji" su se prestali snimati 2004. godine, a otad je imao manje uloge u serijama "Scrubs", "Episodes" i "Modern Music" te je glumio u nekoliko nezavisnih i manje uspješnih filmova.

star vibes

serija

prijatelji

Gunther

Podijeli članak