vrijeme za triviju

Cool stvari o 'Prijateljima' zbog kojih ćete poželjeti opet pogledati svih deset sezona


Ines Madunić
14.08.2017.19:00
Cool stvari o 'Prijateljima' zbog kojih ćete poželjeti opet pogledati svih deset sezona
Profimedia

sažeto

Tko je mrzio 'Rachel' frizuru i koja je točna adresa na kojoj su 'živjeli'


Ines Madunić
14.08.2017.19:00

Kultna serija devedesetih, "Prijatelji" su sitcom koji su uzor svim današnjim serijama. I koliko god puta smo pogledali svih deset sezona i znamo ih napamet, nikad nije naodmet još jednom škicnuti i nasmijati se šesteročlanoj ekipi. Donosimo neophodne trivije za sve fanove kultnih "Prijatelja".

1. Nitko od glumaca nije htio da Rachel i Joey završe zajedno. Svi su otišli kod Davida Cranea i Marthe Kauffman da im kažu da im taj zaplet nikako ne sjeda. Jednostavno im se činilo da to nije u redu. Nisu ih poslušali.

2. U početku ih je trebalo biti samo četvero - Monica, Rachel, Ross i Joey, a Phoebe i Chandler trebali su biti sporedni likovi.

3. Courtney Cox jedina je od šestorke koja nikad nije bila nominirana za Emmy za svoju ulogu Monice. Jennifer Aniston i Lisa Kudrow su ih i osvojile.

4. Svi obožavamo specijal epizode za Dan zahvalnosti, ali jedino u drugoj sezoni uopće je nije bilo.

5. Glumac Hank Azaria htio je glumiti Joeyja, ali su ga odbili dva puta na audicijama. Zadovoljio se na kraju ulogom Phoebeinog dečka znanstvenika Davida.

6. Prije nego što su angažirali glumce, scenaristi su zamislili da Monica i Joey budu "glavni" par u seriji. Ubrzo nakon što je emitirana pilot epizoda od toga se odustalo.

7. Prava adresa stana, odnosno zgrade koja se snimala izvana, je ulica Bedford 90, u West Villageu na Manhattanu.

8. Jennifer Aniston mrzi "Rachel" frizuru koja je bila ogroman hit devedesetih i jedna je od najpoznatijih frizura uopće. Jenn kaže da nikad nije bila ljubiteljica "kratkih pramenova na svojoj glavi" te da je to "najružnija frizura koju je ikad vidjela". Svima drugima se, izgleda, sviđala.

9. Lik Phoebe zamišljen je kao gotičarka i uloga je ponuđena glumici Janeane Garofalo, koja ju je odbila. Kad su pronašli Lisu Kudrow, predomislili su se.

10. Prije nego što se emitirala prva epizoda, ekipa serije okupila se i svi su zajedno otišli u Las Vegas. Navodno su producenti rekli glumcima da je to posljednji put da se mogu zabavljati kao anonimusi jer će nakon "Prijatelja" biti slavni. Zabavljali su se u hotelu i kockarnici Caesars Palace, gdje su kasnije smještene i sve epizode iz Vegasa.

11. Frižideri na setu stvarno su radili. U Monicinom stanu držali su hranu i piće za cijelu ekipu sa seta, dok je Joeyev uglavnom bio prazan.

12. Monica i Phoebe jedina su dva lika koja se nisu poljubile u usta. Svi drugi su to učinili u nekom trenutku serije.

star vibes

serija

Jennifer Aniston

prijatelji

sitcom

Matthew Perry

Matt LeBlanc

Courtney Cox

Lisa Kudrow

David Schwimmer

Podijeli članak