Tajne holivudskog kulta

Cruise i Travolta natječu se za naklonost vođe Scijentološke crkve, a Scarlett Johanson odbila je biti Tomova žena


Ines Madunić
16.04.2018.13:15
Cruise i Travolta natječu se za naklonost vođe Scijentološke crkve, a Scarlett Johanson odbila je biti Tomova žena
Profimedia

sažeto

Scarlett su pokušavali namjestiti Cruiseu, ali ona nije obožavateljica scijentologije pa je plan propao


Ines Madunić
16.04.2018.13:15

Jedan od bivših članova Scijentološke crkve za Daily Mail ispričao je sve o tome kako se glumci Tom Cruise (55) i John Travolta (64) preziru. Njih su dvojica među najistaknutijim članovima scijentologije, no nikada nisu bili u dobrim odnosima.

Problem je u tome što je Travolta jedno vrijeme bio omiljeni član kulta njihovog vođe Davida Miscavigea.

"Prije nego što se Cruise pojavio, Travolta je bio njegov 'omiljeni sin'. No, brzo je primijetio da dobiva puno više pažnje nego on. Kad je Cruise dobio najvišu moguću počast u crkvi, Travolta je poludio od ljubomore", kaže bivši član kulta Brendan Tighe.

Cruise je već neko vrijeme praktički druga osoba u Scijentološkoj crkvi, a Travolta nikad nije bio tako blizak s Miscavigeom.

"Nikad nije dobivao poklone od crkve kao što su hangar za avione. U zajednici nije tajna da se njih dvojica ne podnose. Čim Cruise nije pozvao Travoltu na vjenčanje s Katie Holmes sve je bilo jasno", rekao je Tighe.

Kako je godinama bio visokorangirani član kulta, Tighe, koji je izašao iz zajednice, jedno je vrijeme bio zadužen za Cruiseovo osiguranje.

"U scijentološki centar dolazio je privatnim avionom, a znali smo da dolazi mjesecima unaprijed. S njim su često bila njegova djeca, Isabella i Connor, ali nikad ga nisam vidio s njima. Scijentologija je za njega uvijek bila ispred svega, pa čak i obitelji", ispričao je bivši član crkve, koji je redovno morao na izbjeljivanje zubi jer su mu rekli da "mora imati lijepi osmijeh za Cruisea".

Kaže i kako je istina da je vođa Miscavige aktivno tražio djevojku za Cruisea, a jedna od onih koja se našla u užem krugu bila je glumica Scarlett Johansson (33).

"Nisu tražili scijentologinju, ali morala je to biti osoba koja se može 'oblikovati', koju bi nagovorili da se pridruži crkvi. Istraživali su glumice i pjevačice koje nemaju mrlje u prošlosti i koje nisu radile seksi scene u filmovima. Puno se pričalo o Scarlett Johanson jer je bila prijateljica s članicom scijentologije Erikom Christensen. No, kad je Scarlett odbila biti s Tomom, Erika je prestala razgovarati s njom", rekao je Tighe.

Tom Cruise

scijentologija

Scarlett Johansson

John Travolta

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter