Muškarci i kozmetika

Dečki, više nije sramota priznati da se brinete za sebe: Ricky Martin ne može živjeti bez maski za lice, a Beckham ima i svoju liniju proizvoda za njegu kože


Ines Madunić
14.01.2019.16:00
Dečki, više nije sramota priznati da se brinete za sebe: Ricky Martin ne može živjeti bez maski za lice, a Beckham ima i svoju liniju proizvoda za njegu kože
Getty Images

sažeto

Nekad se smatralo da je kozmetika, pogotovo preparativna, samo za cure, ali srećom živimo u 2019.


Ines Madunić
14.01.2019.16:00

Svijet u kojem živimo još je uvijek prepun predrasuda i stereotipa s kojima se ponekad prilično teško boriti. Jedna od njih je i da muškarci ne trebaju ništa u životu od kozmetike osim paste za zube i dezodoransa. Što manje proizvoda, to si veći muškarac. Ipak, ta se mišljenja polako mijenjaju, a puno toga dugujemo i celebovima. Slavni dečki sve češće pričaju o svojoj skin care rutini i ukazuju na činjenicu kako je preparativna kozmetika iznimno važna.

Nekad su se muškarci koji paze na svoj izgled nazivali "metroseksualcima", ali danas je sasvim normalno - ili bi barem trebalo biti - da muškarci čiste svoje lice, koriste kremu i općenito ne izgledaju kao da ih je izbacila poplava.

Posljednji u nizu koji je sa svijetom podijelio svoju skin care rutinu je Frank Ocean. Glazbenik je u rijetkom intervjuu za GQ ispričao kako se brine za svoju kožu svakodnevno.

 
 
 
View this post on Instagram

@alasdairmclellan @gq 🙂

A post shared by Frank (@blonded) on Jan 10, 2019 at 3:13am PST

"Vjerujem u noćnu kremu. Imam osjećaj da muškarci samo odu spavati. Možda operu lice ili čak bez toga odu u krevet, sa svojom dnevnom facom. Stvarno moraš nježno očistiti lice i staviti noćnu kremu. Ne možeš koristiti retinol u dnevnoj kremi jer je koža tada više osjetljiva na sunce. Trebam noćnu kremu jer kad se probudim osjećam se jako lijepo, hidratizirano i spremno gledati ljude u oči", rekao je Ocean. Dečki na Twitteru prihvatili su njegov savjet i sad svi guglaju što je točno noćna krema.

Ocean se osvrnuo i na Pharrella Williamsa, koji ima 45 godina, a izgleda kao da je još u dvadesetima, te kaže da bi volio čuti njegovu rutinu i savjete.

Pharrell je svojedobno rekao da je prihvatio savjet Naomi Campbell, koja mu je na jednom eventu prišla i rekla da ode kod dermatologa.

 
 
 
View this post on Instagram

Cream of the universe

A post shared by Pharrell Williams (@pharrell) on Dec 4, 2018 at 8:33pm PST

"Koristim pjenu za čišćenje lica koju ispirem isključivo s hladnom vodom kako bi mi zatvorila pore. Zatim koristim tonik i hidratantnu kremu", rekao je glazbenik.

Ricky Martin također zna da se lijepa koža ne događa sama od sebe. Portorikanac se u tinejdžerskim godinama borio s aknama. Danas redovito koristi maske, kako za lice i vrat, tako i za ruke. Radi se o hidratantnim maskama koje usput sprječavaju starenje, a ne propušta ni odlaske na luksuzne kozmetičke tretmane.

 
 
 
View this post on Instagram

Being pampered by @hanic_makeup_lashes #facemask #lipmask #handmask gotta love it. #promoUSA

A post shared by Ricky (@ricky_martin) on May 13, 2014 at 10:34am PDT

David Beckham oduvijek je simbol sređenog muškarca koji jako pazi na svoj izgled. Bivši nogometaš isprva je samo počeo slušati savjete supruge Victorije.

"Očistim lice i stavim hidratantnu kremu. Gotov sam za sedam minuta", izjavio je svojedobno.

 
 
 
View this post on Instagram

Getting ready for something big. @House99 #House99 #HomeToYourNextLook

A post shared by David Beckham (@davidbeckham) on Jan 9, 2018 at 12:04am PST

A onda je otišao i korak dalje te u suradnji s jednom velikom kozmetičkom tvrtkom razvio cijelu liniju proizvoda za mušku njegu, House 99. Ima ih ukupno 13, a između ostalih tu su gel za čišćenje lica, hidratantna krema, balzam i ulje za njegu brade i kose, kreme za brijanje, čak i krema za tijelo posebno za kožu prekrivenu tetovažama.

David Beckham

kozmetika

Pharrell Williams

Ricky Martin

preparativna kozmetika

čišćenje lica

skin care rutina

Frank Ocean

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter