Apsolutna kraljica

Deset citata koji dokazuju da bi nam Susan Sarandon svima trebala biti uzor


Ines Madunić
04.10.2017.13:35
Deset citata koji dokazuju da bi nam Susan Sarandon svima trebala biti uzor
Profimedia

sažeto

Glumica danas ima 71. rođendan, a mi slavimo uz njezine najbolje citate


Ines Madunić
04.10.2017.13:35

U glumi je već 50 godina, ima Oscara i BAFTA-u, rođena je Njujorčanka i aktivistkinja. Susan Sarandon glumačka je ikona koja je uvijek pomicala granice i oduševljavala svojim ulogama, ali i djelovanjem izvan Hollywooda. Aktivna je bila i za vrijeme posljednjih američkih izbora, često govori o problemu seksizma i rasizma, zalaže se za zabranu smrtne kazne i općenito je totalno badass. U srijedu, 4. listopada slavi svoj 71. rođendan, a u njezinu čast donosimo neke od njezinih najboljih citata.

1. Veselim se starenju, tom vremenu kad će postati manje bitno kako izgledaš, a puno je važnije kakav si.

2. Moramo li stvarno biti ledena kraljica intelektualka ili drolja? Zar ne postoji neki način da budemo oboje?

3. Treba tako malo truda i novca da se riješimo malarije, da dovedemo čistu vodu, da ljudima damo priliku za obrazovanjem. Kad nema nade, tada ljudi počnu raditi čudne, strašne, nasilne stvari. To je poanta. Samo je pitanje prioriteta. Novca uvijek ima.

4. Kad imaš grudi, loša stvar je to da moraš odlučiti hoćeš li imati njih ili pamet. Bilo bi lijepo kad bismo mogle imati oboje.

5. Jednakost plaća žena i muškaraca neće se dogoditi jer vrišitmo i vičemo o tome. Dogodit će se kad je počnemo zahtijevati.

6. Izvrsno je shvatiti da možeš gledati život izvan uskih granica svog svijeta, razumjeti da možeš promijeniti stvari na vrlo jednostavne načine - od volontiranja, pa sve do velikih svjetskih problema.

7. Pokušavam živjeti svaki dan svog života u sadašnjosti i ne okretati pogled od nepravde.

8. Patnja te ne bi trebala definirati kao ženu! I samo zato što si muškarac ne znači da te se to ne tiče. Pomozi joj ukloniti tabue i samoću koja prati endometriozu i druge ženske bolesti. Budite puni razumijevanja, pokažite suosjećanje, i nemojte je optuživati da je osjetljiva, nježna ili predramatična - ovo je velika prilika za vas da pokažete da vam je stalo i da budete pravi muškarci.

9. Bit će izvrsno kad žena jednom dobije dobar posao, a od toga se ne bude pravila velika stvar.

10. Kad znaš samo za bol, ne znaš da to nije normalno. Ženina sudbina nije da pati, čak ni ako su nas odgojili tako.

star vibes

glumica

rođendan

citati

Susan Sarandon

Podijeli članak