Diana je živjela u strahu

"Htjela sam biti što diskretnija pa sam mučila samu sebe bulimijom"


Dolores Drvodelić
31.07.2017.20:40
"Htjela sam biti što diskretnija pa sam mučila samu sebe bulimijom"
Reuters

sažeto

'Prijatelji s muževe strane započeli su glasine da sam nestabilna i bolesna te kako bi me trebali smjestiti u neku ustanovu', ispričala je nesretna princeza


Dolores Drvodelić
31.07.2017.20:40

Život princeze Diane izvana je izgledao kao bajka, no detalji koji su ubrzo počeli puniti retke tabloida ubrzo su počeli ukazivati na to da je Dianin život bio sve samo ne savršen. Da, materijalno je imala sve, no konstantno je bila u strahu da će, rastavom od Charlesa, izgubiti ono najvažnije - svoju djecu. Bar tako tvrdi dr. James Colthurst, koji je Dianu poznavao još otkad joj je bilo tek 17 godina.

Sivi čovječuljci, koji su sjedili iza princa Charlesa, bili su užasno ljubomorni, jer je Diana stalno bila u centru pozornosti, a nisu željeli da princ bude u njenoj sjeni.

Sama princeza Diana sličnu je stvar rekla i u dokumentarcu za Channel 4, za vrijeme svog braka s princom Charlesom.

Reuters

Prijatelji s muževe strane započeli su glasine da sam nestabilna i bolesna te kako bi me trebali smjestiti u neku ustanovu, u kojoj bi ozdravila. Ne postoji bolji način da se naruši nečija stabilnost, od guranja u izolaciju.

Doktor Colthurst pomagao je Diani da njezina priča bude objavljena u knjizi Diana: Moja istinita priča, koju je napisao Andrew Morton. No, kako to sam kaže, smatra da je Dianu najviše izjedao njezin strah da se Charles neprestano vraća u krevet svojoj tad bivšoj ljubavnici (a danas supruzi), Camilli. Tvrdi da je taj strah bio i jedan od uzroka njezine bulimije.

via GIPHY

Mislim da njezine brige zbog Camille nikad nisu prestale. Bila je svjesna toga što se događalo. Zaposlenici u palači su znali. Svi su znali. Znali su kamo je Charles odlazio, a Diana nije znala kome je mogla vjerovati.

Na tu je temu, svog poremećaja u prehrani, princeza rekla da joj je trebao ispušni ventil, koji nije bio preočit. No dodala je da je cijela kraljevska obitelj tog problema bila svjesna.

Svi su znali za bulimiju, kojoj su pripisali i raspad braka. No ja sam bila odbačena, nikad nisam mislila da sam dovoljno dobra za tu obitelj, pa sam se iskaljivala na samoj sebi. Mogla sam si pomoći alkoholom - što bi bilo očito. Mogla sam postati anoreksična - što bi bilo još očitije. Htjela sam biti što diskretnija. No naravno, nisam u tome uspjela.

Koliko god su se svi trudili biti "vjerni kruni", tijekom rastave Charlesa i Diane, nitko nije mogao stati na njegovu stranu kraj osobe poput Diane, smatra dr. Colthurst. "Diana je jednostavno bila iznimna osoba, a ponašala se kraljevskije od rođenog princa. To su ljudi voljeli."

via GIPHY

Princeza Diana poginula je 31. kolovoza 1997. godine, u prometnoj nesreći u Parizu, a povodom dvadesete godišnjice tog događaja, sva bliska rodbina, prijatelji i suradnici pokojne princeze prisjećaju se za medije najljepših trenutaka koje su s njom proveli, kao i povlaštenih informacija koje im je govorila u najgorim trenucima.

kraljevska obitelj

princ Harry

princ William

princeza Diana

princ Charles

Podijeli članak