Nakon Frankinog debakla

Diplomatski o Eurosongu: 'Bitno je sudjelovati, a ukus publike teško je pogoditi'


Ines Madunić
16.05.2018.08:40
Diplomatski o Eurosongu: 'Bitno je sudjelovati, a ukus publike teško je pogoditi'
Profimedia

sažeto

S javne televizije kažu da ne znaju hoće li vratiti Doru kao način izbora pjesme za Eurosong


Ines Madunić
16.05.2018.08:40

Nakon što je Franka Batelić završila 17. od 19 zemalja u prvom polufinalu Eurosonga te se nije plasirala u finale, Hrvtska radiotelevizija za Net.hr poručila je kako za to nitko nije kriv, a najmanje oni.

"Ističemo kako je riječ o natjecanju na kojem je teško pogoditi ukus publike te kako je osim rezultata bitno i sudjelovati", rekli su s HRT-a za Net.hr.

Na pitanje koliko smo platili tu zabavu kažu kako je sve bilo "u skladu s predviđenim i odobrenim sredstvima".

Podsjetimo, Franka Batelić je izjavila kako je snimanje pjesme "Crazy" i spota platila sama pjevačica, a HRT je morao platiti sudjelovanje na Eurosongu, kao i svaka država koja je članica Europske mreže javnih servisa (EBU).

Urednik projekta Eurosong na HRT-u, Tomislav Štengl, prije samog natjecanja rekao je kako su Franku odabrali između više izvođača.

"Pokušali smo među većinom izvođača u Hrvatskoj probrati nešto što nam je najzanimljivije i najbolje. Neki su otpali jer im nisu odgovarali termini ili još nisu bili spremni za ovako veliku manifestaciju, a i vrijeme odabira bilo je prilično kratko. Treba imati hrabrosti ući u jedan takav projekt. Franka je bila spremna za sve i imala je tim koji je već pripremio pjesmu. Nismo imali nijedan razlog za reći: 'To je malo suspektno.' Franka je sigurno odličan izbor", rekao je Štengl.

Eurosong

Franka Batelić

HRT

eurovizija

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter