Oboje su otišli prerano

Dirljiva priča o prijateljstvu koje je, nažalost, okončala okrutna sudbina


Mirjana Filipović
09.10.2017.18:40
Dirljiva priča o prijateljstvu koje je, nažalost, okončala okrutna sudbina
Profimedia

sažeto

Spojila ih je uloga u filmu 'Patriot' i pred njima je bila perspektivna glumačka karijera


Mirjana Filipović
09.10.2017.18:40

Prije devet godina, krajem siječnja, svijet je ostao bez legendarnog Heatha Ledgera. Vijest je potresla kako glumački svijet, tako i brojne obožavatelje. Bio je to gubitak jedng velikog talenta i mladosti. Naime, kada je preminuo, imao je samo 28 godina.

No već do tada je ostvario veliki uspjeh u karijeri. Proslavio se ulogom u filmu '10 razloga zašto te mrzim' gdje je glumio s Julijom Stiles, a onda su uslijedili brojni filmski spektakli - kao što su 'Legenda o vitezu', 'Planina Brokeback' za koju je osvojio brojne nagrade, te 'Vitez tame'.

A jedna od njegovih najupečatljivijih uloga je zasigurno i ona u filmu 'Patriot' gdje je glumio sa Skye McCole Bartusiak, glumicom koja je tada bila još mala djevojčica - imala je samo sedam godina.

Skye je u spomenutom filmu glumila kćer Mela Gibsona, a Heathovu sestru.

Profimedia

Skye i Heath tijekom snimanja jako su se zbližili, pa su se i u stvarnom životu ponašali kao da su prava mala obitelj. Heathu nije bio problem slobodno vrijeme provoditi s njom i zabavljati se, zajedno su slavili rođendane i jedno drugo obožavali.

No nažalost, umjesto da njihovo prijateljstvo potraje čitav život, sudbina je htjela drugačije.  Šest godina nakon što je Heath preminuo od predoziranja lijekovima, glumački svijet je ostao i bez Skye. Što je najgore od svega, i njoj su presudile mješavine različitih lijekova. U vrijeme smrti živjela je u garaži obiteljske kuće, a mrtvu ju je pronašao dečko. Kad je napustila ovaj svijet imala je samo 21 godinu.

I tako je osim dirljive filmske priče, dirljiva i ona njihova u stvarnom životu.  Heath i Skye tako će oboje zauvijek ostati upamćeni, osim po svojim ulogama, i po tome što su otišli tako mladi iako su imali još puno toga za dati i pokazati.

Profimedia

star vibes

glumci

mladost

heath ledger

Skye McCole Bartusiak

patriot

Podijeli članak