Priča o Maddie Ziegler

Do 16. godine postala je svjetska zvijezda i napisala knjigu memoara, a uspjeh ju tek čeka


Ines Madunić
30.09.2018.18:00
Do 16. godine postala je svjetska zvijezda i napisala knjigu memoara, a uspjeh ju tek čeka
Getty Images

sažeto

Djevojčica koju najbolje znamo iz Sijinih spotova danas slavi 16. rođendan


Ines Madunić
30.09.2018.18:00

Sigurno ste barem jednom gledali jedan od spotova australske pjevačice Sije i hipnotizirano promatrali djevojčicu koja pleše u njima. Maddie Ziegler postala je svjetska zvijezda upravo zahvaljujući koreografijama u ''Chandelier'', ''Elastic Heart'', ''Big Girls Cry'', ''Cheap Thrills'' i ''Greatest''.

Maddie je rođena 30. rujna 2002. u Pittsburghu, a već s dvije godine počela je trenirati ples. Kad je imala četiri godine pridružila se Abby Lee Dance Company te je uskoro postala sudionicom reality showa Dance Moms. S majkom Melissom i mlađom sestrom Mackenzie pojavila se u šest sezona showa i osvojila brojne nagrade, a tamo ju je primijetila i Sia.

Getty Images

Prvi spot koji je snimila za nju bio je ''Chandelier'' 2014. godine, koji je bio nominiran za Grammy, ARIA Music Awards, a osvojili su i MTV Video nagradu za najbolju koreografiju. Spot je na YouTubeu pregledan skoro dvije milijarde puta.

''Bilo je to potpuno drugačije iskustvo za mene. Navikla sam na plesna natjecanja na kojima moraš paziti na svaki detalj. Ovdje sam se samo morala opustiti i osjetiti glazbu i pokret. Proširila sam vidike'', rekla je kasnije Ziegler o spotu. Sia ju je angažirala i u drugim spotovima, a Maddie je s njom bila i na sjevernoameričkoj turneji.

Sia joj je otvorila vrata svjetske slave pa je Maddie postala zaštitno lice modnih brendova, a dobila je i glumačke prilike. Pojavila se u serijama ''Drop Dead Diva'', ''Austin and Ally'' i ''Pretty Little Liars'', a posudila je glas u animiranom filmu ''Ballerina''.

 
 
 
View this post on Instagram

one of the best days with some of my favorite people 🦋

A post shared by maddie (@maddieziegler) on May 7, 2018 at 2:26pm PDT

Jedno je vrijeme bila članica žirija plesnog reality showa ''So You Think You Can Dance'' za djecu i tinejdžere, a mlada Maddie napisala je i svoje memoare, ''The Maddie Diaries'', koji su prošle godine bili pravi književni hit. Svestrana djevojka objavila je i dva romana za mlade, a treći će izaći uskoro.

 
 
 
View this post on Instagram

my mom thought i looked put together today for once soooo

A post shared by maddie (@maddieziegler) on Sep 27, 2018 at 9:55am PDT

plesačica

Sia

Maddie Ziegler

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter