Zašto u Hollywoodu ne podnose Jolie?

Dobitnica je Oscara, svi je je pamte kao Laru Croft, bila je udana za Brada, a onda je nešto krenulo po krivu


Mirjana Filipović
25.11.2017.13:05
Dobitnica je Oscara, svi je je pamte kao Laru Croft, bila je udana za Brada, a onda je nešto krenulo po krivu
Reuters

sažeto

Producent Scott Rudin prije tri godine nazvao ju je netalentiranim razmaženim derištem, a u holivudskim krugovima nema prijatelja


Mirjana Filipović
25.11.2017.13:05

Dugo godina se činilo kao da je Angelina Jolie kraljica Hollywooda. Bila je udana za Brada Pitta, sjajno utjelovila Laru Croft na filmskom platnu, nagrađena je i Oscarom za ulogu u filmu 'Girl, Interrupted', no u zadnje se vrijeme čini kao da je nešto pošlo po krivu. Istina je da je iza nje težak period zbog kraha braka s Pittom, posvetila se djeci i režiji, a zapostavila glumu, no čini se da tu stoji puno veći razlog zbog kojeg se više ne pojavljuje u holivudskim krugovima. Pa saznajmo o čemu je točno riječ.

via GIPHY

'Ona je netalentirano razmaženo derište'

Primjerice, prije tri godine nakon hakerskih napada na Sony u javnost su procurili mailovi između producenta Scotta Rudina i  predstavnice Sonyja Amy Pascal u kojima joj je rekao što točno misli o glumici. Tada se Jolie nije svidjelo što je David Ficher režirao biografski film o Steveu Jobsu umjesto filma 'Kleopatra' u kojem je ona trebala imati glavnu ulogu.

- Ona je netalentirano razmaženo derište. Misli da je posebna, a zapravo je skroz obična. Jedino što ima je slava. I od nje ne treba praviti od muhe slona - napisao je Rudin u mailu nakon što mu se nije svidjela  Angelinina reakcija.

via GIPHY

Da je njezin karakter težak, smatra i Doug Liman, redatelj filma 'Gospodin i gospođa Smith'.

- Dok smo snimali film, opisao sam Angelini kako sam zamislio jednu scenu, a ona mi je predstavila svoju, drugačiju verziju poslije čega je u svom stilu zaključila da ću sigurno i ovako i onako napraviti o svom. Tada sam pomislio, pa naravno da ću napraviti po svom. Ja sam redatelj filma, odlučiti što je najbolje - prisjetio se Liman suradnje s glumicom.

Izgubila je ulogu jer je imala previše zahtjeva

On nije jedini kojeg je izludila svojim ponašanjem. Naime, Jolie je trebala dobiti i ulogu u filmu 'Ubojstvo u Orient Expressu' koji se trenutačno prikazuje u kinima, ali su odustali od nje jer je imala previše zahtjeva za promjenama u scenariju.

via GIPHY

Mnogima se nije sviđao ni njezin menadžer Geyer Kosinski koji je u filmskim krugovima bio poznat kao osoba koja voli kontrolu, vrlo je tajanstven i jako uključen u život svojih klijenata, a ne voli uopće pričati s medijima.

U holivudskim krugovima nema prijatelje

Dalje pak, ni sama Jolie ne voli se družiti s kolegama glumcima, a i sama je jednom prilikom priznala da najradije razgovara s Bradom. Naravno, dok su još bili u braku. A nakon što su se rastali, navodno je okupljala ekipu koja bi joj pomogla uništiti Bradovu reputaciju zlatnog dečka Hollywooda.

via GIPHY

I drugog supruga otela je njegovoj tadašnjoj zaručnici

Mnogima se zamjerila već kada je svog drugog supruga Billyja Boba Thorntona otela njegovoj tadašnjoj zaručnici Lauri Dern. Jolie i Billy vezu su započeli ubrzo nakon što su se upoznali na setu filma 'Pushing Tin'.

Dakako, tu je i njezina ljubavna priča s Bradom Pittom koja je započela na setu filma 'Gospodin i gospođa Smith', a dok je Brad još bio u braku s Jennifer Aniston. Budući da je to bio drugi put da je okončala nečiju vezu, simpatije holivudskih kolega prema njoj samo su još više opale.

via GIPHY

Progoni je prošlost

Za prvog supruga Johnnyja Lee Millera udala se 1996. godine, a umjesto klasične vjenčanice, nosila je bijelu košulju na koju je svojom krvlju ispisala ime supruga. U to vrijeme skupljala je noževe, a jedno je vrijeme bila u vezi s kolegicom Jenny Shimizu. Tijekom dodjele Oscara 2000. godine na crvenom tepihu poljubila je brata u usta, a konzumirala je i kokain i  heroin.  

via GIPHY

Njezini filmovi i nisu financijski isplativi

Angelina je snimila puno filmova, ali zapravo je mali broj onih koji su nešto i zaradili na kino blagajnama. Među onima koji jesu to su 'Gone In 60 Seconds', 'Lara Croft: Tomb Raider', 'Lara Croft Tomb Raider: The Cradle Of Life', 'Mr. & Mrs. Smith', 'Wanted' i 'Salt', no ostalih 15-ak bili su samo siromašna financijska investicija, a to je nešto što Hollywood najviše mrzi.

star vibes

Hollywood

Angelina Jolie

Brad Pitt

Podijeli članak