Bitna je ravnoteža

Donald Trump i njegova sitničavost nominirani su za Zlatnu malinu, tu antinagradu dosad su osvojili i neki oskarovci, ali rijetki su došli na dodjelu


Ines Madunić
21.01.2019.21:00
Donald Trump i njegova sitničavost nominirani su za Zlatnu malinu, tu antinagradu dosad su osvojili i neki oskarovci, ali rijetki su došli na dodjelu
Profimedia

sažeto

Sandra Bullock prvo je dobila Malinu, a već iduće večeri i prvi Oscar


Ines Madunić
21.01.2019.21:00

U sezoni nagrada u Hollywoodu zlobnici se najviše vesele dodjeli Zlatnih malina, antinagrada, odnosno statua koje se dodjeljuju najgorim ostvarenjima na filmu tijekom godine.
Duhovite se nagrade dodjeljuju još od 1983. godine, a tradicionalno se dodjeljuju dan prije Oscara. Ove godine to znači 23. veljače, a nominacije su upravo objavljene.

Uz klasične kategorije, Zlatne maline imaju i neke posebne, kao što su "najgora kombinacija na ekranu" i "najgori remake, nastavak ili kopija", a i među nominiranima ima zanimljivih poanti.

Primjerice, za najgoru kombinaciju na ekranu nominirani su "Johnny Depp i njegova karijera koja ubrzano nestaje", ali i "Donald Trump i njegova neumorna sitničavost". Američki predsjednik nominacije je zaradio i u kategoriji najgoreg glumca, dok je njegova supruga Melania nominirana za najgoru sporednu glumicu, i to za pojavljivanje u dokumentarcima "Fahrenheit 11/9" i "Death of a Nation".

Ne sumnjamo da Trump neće shvatiti duhovitost nominacija i da će ih "razapeti" na Twitteru, ali to i nije tako rijetko u Hollywoodu. Rijetki su glumci koji su se pojavili na dodjeli nagrada, a među njima ima i onih koji su osvojili i Oscar i Malinu.

Primjerice, Eddie Redmayne bio je najbolji glumac u "Teoriji svega", ali već iduće godine i najgori u "Jupiter Ascending". Ni on ni Brad Pitt nisu se pojavili na dodjeli.

Pitt je za produkciju osvojio Oscara za rad na "12 godina ropstva", dok je Malinu podijelio s Tomom Cruiseom. Oni su bili najgora kombinacija na ekranu u "Intervjuu s vampirom". Čak i Al Pacino uspio je dobiti Malinu za "Jack and Jill", kao i Marlon Brando za ulogu u "The Island of Dr. Moreau".

Zato su Halle Berry i Sandra Bullock pokazale da imaju smisla za humor.

Sandra je Oscara osvojila za "The Blind Side", a čak dvije Maline dobila je za film "All About Steve" - najgora glumica i najgora kombinacija s Bradleyjem Cooperom. I to iste godine - Maline je dobila 24 sata prije prvog Oscara! 

Pojavila se na dodjeli s hrpom DVD-ova tog (ne)nagrađenog filma koje je podijelila publici, a donijela je i scenarij. Zatim je izazvala publiku da ga pročitaju bolje nego ona.

Dobro se zabavljala i Halle Berry, koja je prva Afroamerikanka koja je dobila Oscara za glavnu žensku ulogu u "Monster's Ball". Na dodjelu Maline, koju je zaradila u "Catwoman" došla je sa svojim Oscarom. Glumica se pravila da je užasno uzbuđena, da plače od šoka - baš kao što je plakala i kad je preuzimala svoj Oscar. Publika je bila potpuno oduševljena i time je zaradila puno simpatija.

Inače, miljenik Zlatnih malina uvjerljivo je Ben Affleck, koji ima dva Oscara, ali nijedan za glumu. S Mattom Damonom napisao je najbolji scenarij za "Dobrog Willa Huntinga", a za produkciju je nagrađen za "Argo". 

Ipak više ima Malina. Za najgoreg glumca dobio ih je u filmovima "Daredevil", "Gigli" i "Paycheck", kao i za najgoru kombinaciju s Jennifer Lopez u "Gigli". Bio je nominiran i za najgoreg glumca destetljeća 2009. godine, ali to ipak nije osvojio - nagrađen je Eddie Murphy. Najgora glumica desetljeća bila je Paris Hilton, a najgori film "Battlefield Earth"

Donald Trump

Oscar

Ben Affleck

Halle Berry

Zlatna malina

Sandra Bullock

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter