Gotova prva večer

Franka ipak nije uspjela, u finalu Eurosonga nećemo slušati 'Crazy'


Ines Madunić
08.05.2018.23:05
Franka ipak nije uspjela, u finalu Eurosonga nećemo slušati 'Crazy'
Profimedia

sažeto

Nažalost, Hrvatska se nije plasirala u finale 63. Eurosonga


Ines Madunić
08.05.2018.23:05

U Lisabonu je počelo 63. natjecanje za pjesmu Eurovizije, a u prvom polufinalu nastupala je i naša Franka Batelić pod rednim brojem 12. Od 19 pjesama, njih deset prošlo je u finale, a naša Franka, nažalost, nije bila jedna od njih.

Franka je nastup odradila izvrsno, u već poznatom stylingu, u raskošnoj crnoj haljini dizajnerskog dvojca Envy Room te s raspuštenom kosom i prirodnim make upom. Koreografija je bila minimalistička, radio ju je Igor Barberić, a vidjelo se da je Franka dala sve od sebe.

Osim glasova publike, na ulazak u finale i konačnu pobjedu utječu i glasovi žirija. U hrvatskom su žiriju pjevačica Zdenka Kovačiček, producent Mustafa Softić, pjevačica grupe Detour i radijska voditeljica Gina Damjanović, pjevačica grupe Bang Bang Lara Antić Prskalo te glazbenik i producent Miroslav Lesić.

Inače, u prvom polufinalu većina pjesama izvedena je na engleskom jeziku. Estonka Elina Necheyeva otpjevala je "La Forzu" na talijanskom.
U lisabonskoj Altica areni bilo je 20.000 ljudi.

Dan prije prvog polufinala favoritkinju Nettu s prvog mjesta izglednih pobjednika svrgnula je Cipranka Eleni Foureira, koja je donedavno bila na šestom mjestu na kladionicama. Obje su pjesme prošle u finale koje gledamo u subotu, 12. svibnja.

Još jedni favoriti su Bugari, odnosno grupa Equinox s pjesmom "Bones". I oni su prošli u finale.

Osim Izraela, Cipra i Bugarske, u subotu će se za pjesmu Eurovizije natjecati još i Češka, Austrija, Estonija, Litva, Finska, Albanija i Irska.

U pauzi, dok je trajalo glasanje, prikazane su snimke nekih prošlogodišnjih natjecatelja koji su otpjevali pobjedničku pjesmu Salvadora Sobrala, "Amor Pelos Dois".

Druga polufinalna večer slijedi u četvrtak, a u subotu je veliko finale. 

Eurosong

Franka Batelić

eurovizija

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter