100posto ih niste primijetili u ovim filmovima

Gdje se pojavljuje poznati bivši nogometaš, a gdje jedan od najvećih glazbenika?


Dolores Drvodelić
17.06.2017.18:00
Gdje se pojavljuje poznati bivši nogometaš, a gdje jedan od najvećih glazbenika?
Profimedia

sažeto

Neki su filmski projekti toliko dobri da u njemu žele biti i glumci koji u njima ne glume, pjevači, sportaši


Dolores Drvodelić
17.06.2017.18:00

U nekim od najpopularnijih filmova ikad, poput E.T.-ja i Indiana Jonesa, u cameo ulogama pojavljuju se poznate face, koje su žarko željele sudjelovati na tim značajnim projektima. Saznajte gdje se pojavljuje poznati bivši nogometaš, a gdje jedan od najvećih glazbenika ikad.

U filmu Indiana Jones i ukleti hram ekranom dominira, jasno, Harrison Ford. U filmu iz 1984. godine pojavljuje se i "istjerivač duhova". Glumac Dan Aykroyd, koji u kultnom filmu "Istjerivači duhova" tumači dr. Raymonda Stantza. Filmovi su izašli iste godine, a Aykroyd je odlučio da mora biti u oba. Tako u Indijani glumi Engleza koji Fordu pomaže da se ukrca na avion.

Aykroydov kolega iz Istjerivača duhova, Bill Murray, često ima cameo uloge u filmovima i serijama, a jedna od posljednjih mu je u filmu Glup i gluplji 2, u kojem mu se ne prikazuje lice, jer je u zaštitnom odijelu. Prihvatio je cameo kako bi se dobro zabavio bez tereta velike uloge.

Harrison Ford možda je zvijezda Indiana Jonesa, ali ostvario je i "tajnu" ulogu u još jednom kultnom Spielbergovom uratku - E.T.-ju. Iako je njegova uloga kasnije izrezana, jer je Spielberg mislio da bi njegova pojava previše utjecala na pažnju gledatelja, pojavljuje se s leđa kao ravnatelj škole. Izbrisana scena ipak je pronašla put do svojih gledatelja, zahvaljujući bespućima interneta.

U jednom od najdražih tinejdžerskih filmova onih malo mlađih među nama, Ludom provodu po Europi, pojavljuje se, tad već velika, zvijezda Matt Damon kao pjevač punk benda i pjeva pjesmu "Scotty Doesn't Know".

Ipak, Mattu to nije bila prva uloga tog tipa, jer se sa svojim najdražim prijateljem iz industrije, Benom Affleckom, pojavljuje i u filmu "Jay and Silent Bob Strike Back".

Osim samih glumaca, pjevači vole "izlete" u filmske vode. Tako je legenda Iggy Pop glumio u seriji Zvjezdane staze DS9, ali morate se potruditi kako biste ga prepoznali ispod tone šminke.

Još jedan genijalac iz svijeta glazbe, Billy Idol, imao je svojih pet minuta na filmu. Pojavljuje se u romantičnoj komediji Luda vjenčanja, s Adamom Sandlerom i Drew Barrymore, a ključan je za njihov sretan završetak.

Sandler ima čast glumiti s najboljim glazbenicima, jer u filmu iz 2009. godine, Komičari, najboljeg frenda glumi mu reper Eminem, koji zapravo glumi samog sebe. I da, primijetili ste i komičara/glumca Raya Romana u istoj sceni. Eminem je, inače, vičan pojavljivanjima u filmovima, a jedna je od najboljih njegovih cameo uloga ona u filmu Intervju.

U filmu Intervju, Eminem priznaje Jamesu Francu da je gej.

Jedna od najkul cameo uloga pripala je umirovljenom nogometašu i miljeniku žena - Davidu Beckhamu. Zapravo, dvije njegove uloge. Poznato je da je David jako dobar prijatelj s redateljem Guyjem Ritchijem, koji ga je angažirao u dva svoja filma - "Šifra U.N.C.L.E." i posljednjem hitu, Kralju Arthuru.

U prvom je vrlo neprimjetan, "maskiran" naočalama i kapom, dok je u drugom doista i maskiran, odnosno, šminkom mu je napravljen veliki ožiljak.

Osim nabrojanih, prisjetite se Madonnine (inače, bivše supruge Guya Ritchieja) kratke uloge u Jamesu Bondu: Umri drugi dan, kao i camea Michaela Jacksona u Muškarcima u crnom 2. A možda ćete se i iznenaditi kad saznate da se Daniel Craig, posljednji James Bond, pojavljuje u megapopularnim Ratovima zvijezda, i to - u oklopu jurišnika.

star vibes

David Beckham

Star Wars

Harrison Ford

Eminem

Guy Ritchie

cameo uloge

Dan Aykroyd

Indiana Jones

Adam Sandler

Podijeli članak