Ove scene nastale su sasvim slučajno

George Clooney dobro se našalio, a Di Caprio prepustio osjećaju


Dolores Drvodelić
05.11.2017.10:25
George Clooney dobro se našalio, a Di Caprio prepustio osjećaju
Profimedia

sažeto

Sigurni smo da ste ove filmove pogledali i nekoliko puta, no jeste li znali da su neke od scena u tim filmovima nastale sasvim slučajno?


Dolores Drvodelić
05.11.2017.10:25

Svatko od nas na poslu pronađe nekoliko minuta dnevno za zafrkanciju s kolegama ili barem jednu brzu trač-partiju. Koliko vam se puta dogodilo da ste baš u tim trenucima razbibrige došli na neke od najboljih ideja? Profesija u kojoj to može biti iznimno korisno je gluma, a neke su od najboljih scena u filmovima nastale su sasvim slučajno i postale itekako poznate.

Film 'Privedite osumnjičene' legendaran je sam po sebi, no jedna je od najboljih scena ona koja nije snimljena onako kako je zamišljena. Scena s linije za prepoznavanje potpuna je improvizacija svih glumaca, "začinjena" s Del Torovim ispuštanjem prdaca. Svi su glumci umirali od smijeha, a to se u film vrlo dobro uklopilo.

Istinite laži svi obožavaju zbog scene striptiza Jamie Lee Curtis. No ona zapravo nije trebala tako izgledati. Jamie je izvodila striptiz, pa se u jednom trenutku spotaknula i pala. U pozadini se vidi Arnold Schwarzenegger, koji se ustaje kako bi pomogao kolegici. Tad se ona sama osovila na noge i nastavila plesati, što se odlično uklopilo u njezin lik nespretne kućanice.

Trilogija Gospodar prstenova prožeta je scenama borbe, koje uključuju puno hladnog oružja. U prvom dijelu, Prstenovoj družini, oružje leti posvuda, a dogodi se i sretna nezgoda. Kada Aragorna, kojeg u trilogiji glumi Viggo Mortensen, napadne Uruk-hai, malo tko bi pomislio da je jedna od 'caki' puki rezultat Viggove spretnosti. Naime, u trenutku u kojem Uruk-hai Vigga gađa bodežom, malo mu se omakne i krivo ga nacilja. No Viggo se odlično snašao, posegnuo za svojim mačem i odbio bodež.

Sjećate li se scene iz filma Od sumraka do zore u kojoj Salma Hayek stoji na Georgeu Clooneyju. Ista je to scena u kojoj mu govori "Dobrodošao u ropstvo", na što on odgovara s "Ne, hvala. Već sam imao ženu." Clooney se, pogađate, sam sjetio tog vrhunskog comebacka, koji je bio predragocjen da bi se scena ponavljala.

Filmovi o Marvelovim junacima poznati su po razmjernoj količini zafrkancije. To se dobrim dijelom događa zbog dobrih odnosa među glumcima, koji su sami po sebi zabavni ljudi. Takav je i Thor, kojeg u Svijetu tame i ostalim filmovima s tim junakom glumi Chris Hemsworth. On se u potpunosti uživio u lik mišićavog plavušana, koji je ujedno i jako dobro odgojen. To je vidljivo i u sceni u kojoj Thor dolazi u zemaljski stan svoje djevojke Jane, a pri ulasku objesi svoj čekić na vješalicu za kapute. Da, na samu ideju je došao Chris, a sve je ispalo i više nego dobro.

Baš kao i Chris, i glumac Robert Downey Jr. svoju je ulogu Tonyja Starka/Iron Mana odglumio uz veliku dozu zafrkancije. Međutim, izluđivao je produkciju svojim čestim posezanjem za različitom hranom, koju bi izvadio niotkuda i samo strpao u usta. Kako je producentima dosadilo stalno ga zbog toga koriti, odlučili su da to postane karakteristika lika. Robert je sve prihvatio s velikim oduševljenjem.

Vjerojatno ne postoji akcijski film, koji je snimljen točno onako kako je i zamišljen/skriptiran. Odnosno, tijekom snimanja na setu se poprilično oslanjaju na improvizaciju i nadaju kako će svaka slučajnost dobro funkcionirati u filmu. Tijekom snimanja filma Nemoguća misija 2, Tom Cruise bori se sa svojim zlim rivalom, koji ga napada nožem. Međutim glumac Dougray Scott poprilično je nespretno zamahnuo nožem, koji je gotovo završio u oku velike zvijezde. No kako su i Tom i Dougray užasnuto odreagirali, produkcija je scenu odlučila ne ponavljati, već uklopiti upravo nju u film.

Legendarni Rocky prije velikog uspjeha oslanjao se na vrlo skroman budžet. Budžet nije omogućavao prevelike produkcijske zahvate, a bilo je teško čak i angažirati veći broj statista. Zbog toga su scene s mnoštvom ljudi snimane na pravim lokacijama, poput tržnice. Upravo u trenutku u kojem je Rocky trčkarao po knjižnici dogodila se genijalna stvar. Jedan od prodavača dobacio je Stalloneu naranču, koju je uhvatio i zahvalio mu. Prodavač je tako debitirao na velikom platnu.

Snimanje trosatnog spektakla o Titanicu iscrpilo je čitavu filmsku ekipu. Međutim, svi su u svakom trenutku davali sve od sebe, a glumac Leonardo Di Caprio u jednom se trenutku u potpunosti opustio i tako snimio jednu od ikonskih scena. Sjećate se onoga kad jadni Jack stoji na pramcu i iz sveg glasa vrišti: "Ja sam kralj svijeta"? Da, Leo je na tu ideju došao sam od sebe, no svi su procijenili kako bi bilo najbolje da u filmu i ostane.

Za kraj ostavljamo najslađe. Čarobni svijet Harryja Pottera zaludio je svijet, a u nastavku Odaja tajni dogodila se smiješna situacija. Naime, Tom Felton, koji je glumio zloćka Malfoya, zaboravio je svoju rečenicu, no jako dobro se snašao. U trenutku u kojem Malfoy sreće Harryja i Rona prerušene u Crabbea i Goylea, Harryju na očima ostaju naočale. Kad ga Malfoy pita "Zašto nosiš naočale", Harry mu odgovara "Čitao sam". Felton je zaboravio što mu je trebao odgovoriti, pa je rekao "Čitao si. Nisam znao da to uopće znaš." Rečenica je odlično odgovarala likovima.

star vibes

film

George Clooney

Podijeli članak