Emotivni spektakl u Areni

Gibonni o Oliveru: 'Teško mi je jer moj brat nije mogao večeras doći, volim ga'


Ines Madunić
22.10.2017.09:45
Gibonni o Oliveru: 'Teško mi je jer moj brat nije mogao večeras doći, volim ga'
Ranko Šuvar/Cropix

sažeto

Pjevač je pred punom Arenom Zagreb tri sata pjevao najveće hitove iz skoro 30-godišnje karijere


Ines Madunić
22.10.2017.09:45

Osim ako ste u posljednjih 30-ak godina živjeli u špilji, nije bilo šanse da ne znate gotovu svaku pjesmu koju je Zlatan Stipišić Gibonni otpjevao pred prepunom zagrebačkom Arenom u koju stane 22.000 ljudi. Splitski glazbenik tri sata je svirao svoj best of kako bi proslavio službeno 25 godina karijere, ali, kako je i sam rekao, zapravo je 27 godina u glazbi.

"Rekli su mi da ne pričam puno, ali toliko vas poznajem ovdje da ne mogu šutjeti", rekao je Gibonni, koji je cijelu večer pričao s publikom. Koncert je bio prepun hitova, od "Činim pravu stvar", "Dvije duše", "Zlatne godine", "Ovo mi je škola", "Mirakul"... Publika je mnoge pjesme otpjevala sama uz pratnju benda. 

Ranko Šuvar/Cropix

Gibonni je bio jako dobro raspoložen pa tako neke tužne stihove nije uopće htio pjevati, kako je objasnio, jer si nije htio kvariti raspoloženje.

Uz njega na pozornici su bili i Vlatko Stefanovski, koji je odsvirao "Divji cvit", "Libar", "Temperu"... Maya Azucena nekoliko puta se penjala na pozornicu i svaki put oduševljavala svojim glasom, zapjevao je i Damir Urban, zasvirao Matija Dedić, a pomogli su i London Community Gospel zbor te klapa Brodosplit.

"Morate mi sad pomoći, ovo mjesto je rezervirano za moga brata. On večeras nije mogao biti s nama i jako mi je teško. Volim ga, znaš kako", rekao je Gibonni prije nego što je zapjevao "Sreću", hit s albuma "Familija" koji je snimio s Oliverom Dragojevićem. Gibonnijev dugogodišnji prijatelj trenutno se bori s rakom pluća. Otpjevao je i Oliverov hit "Cesarica" te "Sve ću preživit" Tedija Spalata

Ranko Šuvar/Cropix

"Hvala vama koji ste već bili na našem koncertu, a vama koji ste došli put želim reći: 'Dobrodošli u familiju.' I nemojte puno pričat kako nam je bilo dobro večeras, ne moraju to svi znati", rekao je pjevač.

Za kraj je svima poručio da paze kako voze doma.

"Dođite svi sretno i sigurno doma. I kad dođete doma, vodite ljubav", poručio je Gibonni.

Ranko Šuvar/CropixRanko Šuvar/Cropix

Ranko Šuvar/Cropix

Ranko Šuvar/Cropix

Ranko Šuvar/Cropix

koncert

Oliver Dragojević

Arena Zagreb

Gibonni

Podijeli članak