Ususret 69. Emmyjima

Glavni lik u Master of None netko je s kim se svatko mlad može poistovjetiti


Dolores Drvodelić
11.09.2017.21:00
Glavni lik u Master of None netko je s kim se svatko mlad može poistovjetiti
Profimedia

sažeto

Master of None serija je koja i ove godine konkurira za Emmyja u kategoriji najbolje humoristične serije


Dolores Drvodelić
11.09.2017.21:00

Kada razmišljamo o humorističnoj seriji odraslih ljudi o odraslim ljudima za odrasle ljude, ne možemo reći da ju je lako pronaći. Sitcomi nisu baš što su nekad bili, a čak je i običnu scenu seksa u njima teško pronaći (nije da samo to želimo vidjeti). Ali Aziz Ansari i Alan Yang prije dvije godine izašli su pod Netflixovim krilom sa serijom 'Master of None'. Zanimljiv komičar i glumac, kojeg šira publika zna po ulozi egocentričnog (ali na supersimpatičan način) Toma Haverforda u seriji Parkovi i rekreacija, Ansari, istražuje treba li se mijenjati kako bi u životu zadovoljio neke kriterije. Radi se o tome da ni sam, s navršenih trideset godina, ne zna želi li ih uopće zadovoljiti.

To je ona situacija koja za današnje generacije i nije tako strana. Ne znamo što želimo studirati, ne znamo što bismo htjeli raditi, želimo li veliku obitelj ili trebamo li uopće imati djecu. Ne znamo uživamo li u vezama u kojima jesmo ili mislimo da je to to, samo zato što se ne svađamo često, a seks je okej. Masters of None započinje situacijom koja se čini kao da je nešto što se događa samo u filmovima i serijama. Stranima. Dev (kojeg glumi Ansari) u krevetu je s Rachel (Noel Wells), koju je tu noć upoznao, a usred seksa puca im kondom. Zajedno guglaju što se sve može dogoditi i jure po noćnim ljekarnama, ne bi li našli anti-bebi pilulu.

Kasnije u seriji glavni lik istražuje mogućnost ulaska u ozbiljnu vezu s Rachel, želju za očinstvom i slične situacije, a o svemu raspravlja sa svojim jednako zbunjenim prijateljima, skrivajući neke od najvećih sumnji svojim roditeljima.

Serija je zanimljiva i po nekim svojim tehničkim rješenjima. Primjerice, prva je epizoda druge sezone u potpunosti u crno-bijeloj tehnici, a u jednoj se epizodi na čak osam minuta proteže isključivo tišina. Naime, u epizodi 'New York, I Love You', doživljavamo svijet iz perspektive gluhe osobe. I premda su se neki šokirali i provjeravali što im se događa sa zvukom, tih osam minuta među najjedinstvenijima je na televiziji. I najempatičnijima.

Kritičari kažu kako je serija odličan spoj ekscentričnosti, humora i realnosti, koja je, doduše, prožeta i nekim stvarno mračnim situacijama. U svakom slučaju, nije čudno da je u moru lakrdijaških humorističnih serija i onih koji su humoristične jedino po tome što im to piše u opisu žanra, upravo Master od None nominiran za Emmyja u kategoriji najbolje humoristične serije. Osim toga, nominiran je i Aziz Ansari u kategoriji najboljeg glumca, ali i scenarista u kombinaciji s Lenom Waithe. Angela Bassett samo je jedna od gošći koje se pojavljuju u seriji, a za svoje je gostovanje također nominirana za Emmyja. Ako osvoje Emmyja za pisanje, ponovit će svoj prošlogodišnji uspjeh na tim nagradama.

via GIPHY

Emmy

Emmys

Emmy nominacije

Master of None

Aziz Ansari

Podijeli članak