15 godina poslije prvog filma

Glumci iz Gospodara prstenova stare kao vino


Dolores Drvodelić
19.03.2017.21:05
Glumci iz Gospodara prstenova stare kao vino

sažeto

Neki od glumaca, poput Orlanda Blooma, i dalje pune stranice tabloida, dok su neki digli ruke od filmske industrije


Dolores Drvodelić
19.03.2017.21:05

Prvi nastavak filmske trilogije Gospodar prstenova, Prstenova družina, izašao je krajem 2001. godine. U filmu je glumačka postava bila brojna, a iako je film postigao neke od najvećih rekorda u cijeloj industriji, glumci nisu ostvarili posebno dobre karijere nakon njega. Mi smo ih se nedavno prisjetili i odlučili vam pokazati kako izgledaju danas, 15-ak godina poslije...

Kako je popis glumaca koji se pojavljuju u filmovima vrlo, vrlo dugačak, odlučili smo se na samo neke, koji su imali uloge u bar dva nastavka. Tako je otpao, primjerice, Sean Bean, koji je u ulozi Boromira doživio paklenu smrt. No otpao nam je i Hugo Weaving, koji je utjelovio vilenjačkog "šefa" Elronda, Cate Blanchett koja je glumila vilenjakinju Galadriel, ali i legendarni Jonathan Rhys-Davies, koji je zapravo glumio dva lika - patuljka Gimlija i Drvobradaša.

Od ovih koje smo uvrstili u naš video, najmladolikije izgledaju Elijah Wood, odnosno hobit Frodo i Liv Tyler, tj. vilenjakinja Arwen. Dok su neki glumci, poput Orlanda Blooma imali uloge u brojnim blockbusterima i i dalje pune stranice tabloida, neki kao da su otišli u anonimnost, poput hobita Sama - Seana Austina.

Orlando Bloom

Gospodar prstenova

Liv Tyler

Viggo Mortensen

Aragorn

Frodo

Arwen

Gandalf

Ian Mckellen

Elijah Wood

Podijeli članak