Zločesti i genijalni

Glumci koji su uvjerljivo najbolji kad igraju psihopate


Ines Madunić
06.08.2017.18:00
Glumci koji su uvjerljivo najbolji kad igraju psihopate
Profimedia

sažeto

Tom Cruise kao junak je ok, ali Tom Cruise kao ludi ubojica? Definitivno da!


Ines Madunić
06.08.2017.18:00

Mnogi glumci reći će vam da su im draže uloge zločestih ljudi jer je dobrice dosadno igrati. Ok je biti junak, ali treba se ipak potruditi biti uvjerljiv kao psihopat ili samo "obična" zlica. Ovih deset glumaca i glumica definitivno su nam draži kad nisu dobrice, a u ovim ulogama pokazuju sav sjaj svog talenta.

Tom Cruise

Naravno da ga volimo u Jerryju Maguireu, Top Gunu i Nemogućoj misiji, ali realno, Tom Cruise je najbolji u Magnoliji i Collateralu. Mizoginistički lifestyle guru u jednom i plaćeni ubojica bez osjećaja u drugom, Cruise je u ova dva filma jeziv i genijalan. Želimo mu još više takvih zlica na ekranu!

Kevin Spacey

Počelo je s "Privedite osumnjičene", zatim "Osveta na holivudski način", ali sve je sjelo na svoje mjesto kad je Kevin Spacey zaigrao - ne, kad je postao - Frank Underwood u "Kući karata". Jednostavno je rođen da igra beskupuloznog i bolesno ambicioznog psihopata koji gazi preko leševa kako bi dobio ono što želi. Volimo te, Spacey/Underwood.

Hayden Christensen

Nitko ga nije volio u "Zvjezdanim ratovima", glumio je dobricu i u "Jumperu" i "Awake", ali došao je na svoje u filmu "Shattered Glass". Hayden Christensen tamo je patološki lažljivac koji radi kao novinar i izmišlja priče bez imalo gružnje savjesti. I to mu je uvjerljivo najbolja uloga.

Rosamund Pike

Nikako nije mogla doći do neke veće uloge, ali onda ju je David Fincher angažirao za "Gone Girl" i to je bilo to. Recite da se niste naježili od "cool cure" koja je hladna, proračunata, osvetoljubiva i točno zna što želi. Dobro došla, Rosamund - puno bolje od male uloge u Bondu.

Ezra Miller

Mladi glumac već je zaredao nekoliko uloga zločestih, ali i zlih likova - od "Afterschool", "We Need To Talk About Kevin" do "Fantastičnih zvijeri". Pred Ezrom Millerom je zaista blistava karijera u Hollywoodu, a tko god je pogledao "We Need To Talk About Kevin", zna o čemu pričamo.

Robert Carlyle

U "Skidajte se do kraja" nije bio loš, uopće, ali kao Begbie u "Trainspottingu" ušao je u legendu. Ulogu je ponovio i u nastavku prošle godine, ali originalni Begbie jednostavno je psihopat kao iz udžbenika.

Juliette Lewis

Bila je izvrsna u mnogim ulogama, ali Juliette Lewis u "Natural Born Killers" kao nepredvidiva Mallory apsolutno je savršena. Usput je seksi i potpuno jeziva. Volimo ju.

Christian Bale

Bio je Mojsije, bio je Batman i Vitez tame, ali ništa nije bilo tako mračno kao Patrick Bateman. "Američki psiho" genijalan je film koji ne bi bio ni blizu tako dobar da u njemu nije Bale, koji je toliko savršeno odglumio psihopata da ga želite gledati još i još.

Sharon Stone

Kad Catherine Tramelle uzme šiljak za led, znate da više nema šale. Sharon Stone u "Sirovim strastima" ostvarila je ulogu karijere, a tko god je vidio film nikad ju nije zaboravio. Nije joj to bila jedina uloga zloćke, ali ova je bila najbolja.

Edward Norton

U "Klubu boraca" glumio je tipa s podvojenom ličnosti, što jest bilo jezivo, ali nevjerojatan je u filmu "Primal Fear". Kriminalistički triler u kojem glumi hladnokrvnog ubojicu lansirao ga je na A listu u Hollywoodu, i s dobrim razlogom.

star vibes

Hollywood

glumci

Tom Cruise

christian bale

Sharon Stone

Kevin Spacey

Edward Norton

Podijeli članak