Fanovi podijeljeni zbog odabira žene

Glumica Jodie Whittaker bit će trinaesti Doctor Who


Dolores Drvodelić
17.07.2017.09:00
Glumica Jodie Whittaker bit će trinaesti Doctor Who
Reuters

sažeto

Odluka producenata uspješne BBC-jeve serije podijelila je obožavatelje Dr. Whoa


Dolores Drvodelić
17.07.2017.09:00

Neposredno nakon finala Wimbledona BBC je objavio teaser trailer za novu sezonu serije Dr. Who. Teaser je izazvao brojne reakcije u svijetu društvenih mreža, zbog osobe kojoj je dodijeljena naslovna uloga. Pripala je glumici Jodie Whittaker (35), a dok su neki pohvalili producente što su se odlučili na ovaj potez i kao trinaestog Doktora angažirali ženu, dio njih je bijesan.

Novi glavni producent i scenarist serije, Chris Chibnall kazao je kako uopće nije sumnjao u to koga želi odabrati za novog Whoa.

Oduvijek sam znao da želim da Trinaesti Doktor bude žena i oduševljen sam što smo uspjeli pridobiti naš prvi izbor za tu ulogu. Njezina nas je audicija oborila s nogu. Jodie je duhovita, nadahnjujuća. superpametna snaga prirode i ulogu oplemenjuje intelekt, snagu i toplinu. Trinaesti Doktor samo što nije stigao.

Jodie je inače najpoznatija po ulozi Beth Latimer u hvaljenoj seriji Broadchurch, ali iza sebe ima desetke uloga u različitim britanskim serijama i filmovima. Jodie je odmah bila favorit z glavi Chibnalla, ali u uži krug su ušli i glumac Kris Marshall, poznat po seriji Smrt u raju, kao i Jodieina kolegica iz Broadchurcha, koja je glumila i s Tomom Hiddlestonom u seriji The Night Manager, Olivia Coleman.

Iako su neki gledatelji kazali kako im je "dosta BBC-jeve političke korektnosti", zbog koje, tvrde, je Doktor postao Doktorica, našli su se i oni koji su odabir pohvalili, podsjećajući na to kako su se u ranijim sezonama muški likovi već mijenjali ženskima, a kako to ni u kojem slučaju nije ispalo pogrešno.

Odabir Jodie za ulogu na Twitteru je pohvalio i Šesti Doktor, Colin Baker, koji je kazao da je, kao otac dviju kćeri, zadovoljan izborom.

Dvanaesti Doktor Who bio je Peter Capaldi (od 2013. do 2017. godine), a sve je započelo još 1963. godine, s Williamom Hartnellom, kao Prvim Doktorom ikad.

Odabir Jodie kao novog Whoa pohvalili su i neki prošli Doktori, kao

serija

uloga

casting

Dr. Who

Trinaesti Doktor

Jodie Whittaker

Podijeli članak