Mogla bi u zatvor na 20 godina

Glumica se pokajala i priznala da je nalazila žene za vođu kulta koje su silovali i mučili, a i ona je imala vlastitu seksualnu robinju


Ines Madunić
10.04.2019.08:00
Glumica se pokajala i priznala da je nalazila žene za vođu kulta koje su silovali i mučili, a i ona je imala vlastitu seksualnu robinju
Profimedia

sažeto

Allison Mack u rujnu će saznati koliko godina zatvora je dobila


Ines Madunić
10.04.2019.08:00

Zbog sudjelovanja u radu kulta NXIVM (Nexium) glumica Allison Mack mogla bi provesti do 20 godina u zatvoru.

Zvijezda serije "Smallville" postala je članica kulta 2005. godine i kroz nekoliko godina postala desna ruka vođi Keitha Raniera. Njezina je dužnost bila regrutiranje novih članica koje su postajale seksualne robinje Raineru. Muškarac ih je psihički, fizički i seksualno zlostavljao.

U optužnici koju je podignuo FBI stoji kako je žene zatvarao u kaveze ako ga ne bi slušale, tjerao ih je da piju iz lokvi vode i da se glavom zabijaju u drvo. Vrijeđao ih je, a ponekad bi ih dovodio u sobu punu ljudi koji bi ih onda vrijeđali.

Profimedia

Mack je na sudu prvo rekla da nije kriva pa je puštena uz pet milijuna dolara jamčevine. No, sad je ipak priznala i pokajala se za reketarenje, iznudu i druge kriminalne radnje vezane uz trgovinu ljudi.

Mack je bila zadužena za nalaženje žena koje bi se pridružile kultu pod krinkom zajednice za osnaživanje samopouzdanja. Jednom kad bi pristale, morale su organizaciji dati intimne snimke ili snimljena priznanja o nekim sramotnim tajnama, slično kao i u scijentologiji. Time bi ih kasnije ucjenjivali te prijetili da će sve javno objaviti ako izađu iz kulta ili ih prijave za nasilje.

Navodno je Allisonina ideja bila da se žene žigošu inicijalima Keitha Raniera na preponama.

Osim što je priznala da je regrutirala žene za Raniera, imala je i vlastitu seksualnu robinju.

Britanska glumica Samia Shoaib ispričala je da joj je Mack slala mailove i pokušavala ju nagovoriti da se pridruži "ženskoj grupi". Srećom, Samia nije bila impresionirana pa je odbila. Mack joj je tada rekla da živi u "zajednici".

"Rekla sam joj da sam feministkinja, a ona mi je rekla da se radi o sličnoj zajednici i da će mi se sigurno svidjeti. Ne sumnjam da me htjela regrutirati", rekla je Samia.

Jedna od navodnih članica također je bila India Oxenberg, unuka srpske princeze Jelisavete Karađorđević i kći glumice Catherine Oxenberg.

"Ovdje sam da kažem da sam kriva. Moram preuzeti odgovornost za ono što sam učinila. Jako mi je žao zbog moje uloge u ovom slučaju. Ispričavam se svojoj obitelji i dobrim ljudima koje sam povrijedila zbog krivog postupanja na koje je utjecalo učenje Keitha Raniera.

suđenje

NXIVM

Allison Mack

seks kult

Keith Raniere

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter