Šok roker ne propušta misu

'Godinama sam pio s Hendrixom i Morrisonom, a od smrti i alkoholizma me spasila vjera'


Ines Madunić
26.03.2018.14:20
'Godinama sam pio s Hendrixom i Morrisonom, a od smrti i alkoholizma me spasila vjera'
Getty Images

sažeto

Alice Cooper kaže da se vratio crkvi nakon što je skoro umro od alkohola


Ines Madunić
26.03.2018.14:20

Glazbenik kojeg nazivaju "kumom šok rocka", Alice Cooper (70), kaže kako ga je vjera spasila od smrti i ovisnosti o alkoholu. Ispričao je kako je godinama pio goleme količine alkohola, sve dok ga jednog dana to nije pokosilo. Bio je na rubu smrti.

"Pio sam s Jimijem Hendrixom i Jimom Morrisonom, pokušavao sam piti jednako koliko i Keith Moon. A oni su svi umrli s 27 godina. U jednom trenutku sve što je moglo poći po krivu u mom tijelu - pošlo je po krivu. Probudio sam se i povraćao sam krv. Bilo je to prije 37 godina. Liječnici su mi rekli da moram prestati ili ću umrijeti", rekao je Cooper.

U svemu mu je pomogla vjera. Otac mu je bio pastor, ali je on u mladosti bježao što dalje od crkve, samo da bi joj se kasnije vratio.

"Ništa u kršćanstvu ne kaže da ne mogu biti rock zvijezda. Kršćanstvo ne podrazumijeva toliko stroga pravila i moljenje po cijeli dan i noć. Radi se o osobnom odnosu s Isusom Kristom", izjavio je roker, kojemu je podršku u svemu dala i njegova supruga Sheryl Goddard, s kojom ima troje djece, Calicu (37), Dasha (33) i Sonoru Rose (25).

crkva

Rock and roll

vjera

roker

Alice Cooper

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter