Tamara je stroga

Gopca je pokušala naučiti plesu, trenira dečke iz Dinama, a zbog žirija je odustala od showa: 'Liječili su frustracije na meni, pun mi je kufer'


Ines Madunić
30.03.2019.12:00
Gopca je pokušala naučiti plesu, trenira dečke iz Dinama, a zbog žirija je odustala od showa: 'Liječili su frustracije na meni, pun mi je kufer'
Goran Mehkek/Cropix

sažeto

Svestrana Tamara Despot članica je žirija u "Plesu sa zvijezdama" Nove TV, a u prijašnjim izdanjima bila je plesačica


Ines Madunić
30.03.2019.12:00

U prve tri sezone "Plesa sa zvijezdama", dok je još bio na HRT-u, jedna od profesionalnih plesačica bila je Tamara Despot. Svaki je put dobila jako teške zadatke, odnosno partnere koji nisu baš bili prirodni talenti za ples. Pokušala je naučiti Dubravka Šimenca, Davora Gopca i Nikšu Kaleba plesu, s više ili manje uspjeha. Konačno, u trećoj joj je sezoni "prekipjelo".

"Više nikada neću nastupati u tom showu, jer ne želim da suci liječe svoje osobne frustracije na meni. Dobivala sam, istina, zahtjevne partnere, no ove sezone definitivno nije bilo tako niti smo mi bili tehnički najlošiji par u showu. Pun mi je kufer 'Plesa sa zvijezdama'", rekla je tada medijima, i to nakon što su ona i Kaleb prvi ispali iz treće sezone.

Neja Markičević/Cropix

Vratila se tek kad su joj ove godine ponudili mjesto u žiriju uz Almiru Osmanović, Dinka Bogdanića i Nicolasa Quesnoita.

Inače je diplomirala Kineziološki fakultet u Zagrebu, a 25 godina bila je aktivna natjecateljica i reprezentativka u sportskom plesu te višestruka državna prvakinja u latinsko-američkim i standardnim plesovima. Usavršavala se kroz cijelu karijeru u Hrvatskoj i inozemstvu, a danas radi na svom doktoratu te je suradnica u nastavi na Kineziološkom fakultetu. 

Osim plesa, Tamara se bavi i nogometom. Točnije, glavna je kondicijska trenerica nogometaša Dinama. U klubu je od 2003. godine, a 2016. je postala asistentica Cici Kranjčaru u prvoj momčadi, a vjerojatno je jedina žena koja obavlja tu funkciju u nekom europskom muškom nogometnom klubu.

Srđan Vrančić/Cropix

"Radila sam kao trener ritmičke gimnastike, a radim i kao trener hrvatske reprezentacije sportskog plesa. U početku je možda bilo malo teško s toliko muškaraca, a uostalom ovaj naš svijet bar se još deset godia neće priviknuti da žena bude u nogometu važan član stručnog stožera. Sad sam već tako dobra s dečkima da ih zovem s godišnjeg odmora. Fale mi nakon dva-tri dana", rekla je. Udruga kondicijskih trenera proglasila ju je najboljom 2017. godine. 

O njezinom se privatnom životu malo zna te o tome ne voli pričati, ali zna se da je majka te da svaki slobodan trenutak, kojih nema puno, provodi s obitelji. 

Dinamo

plesačica

ples sa zvijezdama

trenerica

Tamara Despot

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter