Žrtve seksualnog predatora

Gwyneth Paltrow i Angelina Jolie progovorile: Weinstein nas je zlostavljao


Ines Madunić
11.10.2017.07:50
Gwyneth Paltrow i Angelina Jolie progovorile: Weinstein nas je zlostavljao
Reuters

sažeto

Glumice su za New York Times priznale da ih je 90-ih producent seksualno napao 


Ines Madunić
11.10.2017.07:50

Razmjeri skandala koji se tiču seksualnog predatora Harveyja Weinsteina (65) sve su veći. Nakon što je priča o tome kako je nagrađivani producent zlostavljao glumice desetljećima, sve više žena se javlja i priznaje da se isto dogodilo i njima. Popis njegovih žrtava premašio je brojku od 20 žena, a među njima su i Gwyneth Paltrow (45) i Angelina Jolie (42).

Njih su dvije dosad najpoznatije i najprofiliranije holivudske glumice koje su optužile Weinsteina za seksualni napad.

"Upoznala sam ga kad sam dobila ulogu u 'Emmi'. Imala sam 22 godine. Pozvao me u svoj stan na Beverly Hillsu na 'radni sastanak'. Bili smo sami, a on se pojavio u kućnom ogrtaču i pozvao me u svoju spavaću sobu, rekao je da želi masažu. Bila sam klinka, dobila sam ulogu upravo, bila sam prestravljena", rekla je za New York Times Gwyneth Paltrow. Sve o incidentu ispričala je svom tadašnjem dečku, Bradu Pittu, koji je poludio i nazvao Weinsteina prijeteći mu.

"Nakon toga Weinstein me nazvao i vikao na mene jer sam nekome ispričala što se dogodilo. Od mene se očekivalo da čuvam tajnu", rekla je Paltrow, koja je kasnije ponovno radila s Weinsteinovom kompanijom Miramax na hitu "Zaljubljeni Shakespeare", za koji je dobila Oscar.

Angelina Jolie također je u 90-ima, na početku karijere, imala problema s producentom. Bilo je to na snimanju filma "Ljubavne igre" 1998.

"Imala sam neugodno iskustvo s Weinsteinom kad sam bila mlada, i nakon toga nikad više nisam htjela raditi s njim. Kada bih čula da netko radi s njim, upozoravala sam ih. Takvo ponašanje prema ženama je neprihvatljivo u bilo kojoj profesiji, u bilo kojoj zemlji", rekla je Jolie.

Nakon višestrukih optužbi za seksualni napad, Weinsteina su glumice Asia Argento i Lucia Evans optužile za silovanje. Nažalost, neke od optužbi ušle su u zastaru u Kaliforniji, koja ima rok od 10 godina za prijavljivanje seksualnog napada, no u saveznoj državi New York takav rok ne postoji. Weinstein će se tako uskoro naći u pravnim problemima kad tužbe počnu pljuštati sa svih strana.

U međuvremenu, njegov supruga Georgina Chapman (41) objavila je kako ga ostavlja i podnosi zahtjev za razvodom.

Reuters

"Srce mi je slomljeno zbog svih žena koje su strašno patile zbog ovih neoprostivih akcija. Odlučila sam ostaviti svog supruga. Prioritet mi je briga za našu djecu", napisala je dizajnerica Marchese, koja je s Weinsteinom deset godina u braku i imaju dvoje djece.

Angelina Jolie

seksualno zlostavljanje

skandal

Harvey Weinstein

Gwyneth Paltrow

Podijeli članak