Bogatstvo im ništa ne znači

Holivudske zvijezde koje voze stare automobile i kupuju na rasprodajama


Mirjana Filipović
07.06.2017.19:05
Holivudske zvijezde koje voze stare automobile i kupuju na rasprodajama
Profimedia

sažeto

S novcem su pažljive Sarah Jessica Parker, Jennifer Lawrence, Jessica Alba, ali i brojni njihovi muški kolege


Mirjana Filipović
07.06.2017.19:05

Iako mnogi zvijezde smatraju osobama koje jedu samo u restoranima, voze luksuzne automobile i nose skupu dizajnersku odjeću, među njima ima i iznimaka. Ipak postoje oni koji unatoč pozamašnim bankovnim računima žive puno skromnije nego što to možete i zamisliti.

A među njima je i Jennifer Lawrence, zvijezda filma 'Igre gladi'. Ova miljenica publike novac pažljivo troši, pa tako vozi Volkswagen Eos koji joj se kvari svako malo, kupuje na rasprodajama, a koristi i kupone za popuste. U njezinom rodnom gradu Louisvilleu odjel kardiologije u bolnici nosi njezino ime jer im je donirala čak dva milijuna dolara.

I nakon što je postao holivudska zvijezda, Keanu Reeves nije puno promijenio svoj način ponašanja. I dalje stanuje u iznajmljenim stanovima i preferira boravak u hotelu. Ne posjeduje puno stvari, nema tjelohranitelje, a putuje javnim prijevozom. Glumac je 90 posto svoje zarade od 'Matrixa', gotovo 80 milijuna dolara potrošio na ekipu filma iza kamere, a dvanaestorici kaskadera kupio je motore.

Profimedia

S novcem je pažljiva i Sarah Jessica Parker, a tome uči i svoju djecu. Svoju odjeću voli šivati sama, kupuje samo cipele, a rado obilazi i second hand dućane. Cipele svog lika Carrie Bradshaw koju je glumila u seriji 'Seks i grad' je prodala, a novac donirala školi za glazbu i umjetnost.

Profimedia

Kate Middleton, vojvotkinja od Cambridgea, za javna pojavljivanja često bira odjeću koju je već ranije nosila. Odjeću kupuje u dućanima dostupnima svima, a novac rado donira humanitarnim udrugama.

Vincent Kartheiser, zvijezda serije 'Momci s Madisona', odbija kupiti automobil, koristi javni prijevoz i živi u veoma skromnoj kući. Naime, nikako mu se nije svidjelo što je postao popularan, pa se odlučio riješiti viška stvari koje je posjedovao i darovao ih onima koje su bile potrebne.

Dugo nakon što se proslavio, Christian Bale živio je s obitelji u jednosobnom stanu, nije imao telefon i tjelohranitelje.

- Bogatstvo mi ne znači ništa. Da me netko i pokuša opljačkati, počeo bi plakati kad bi vidio što imam - rekao je glumac jednom prilikom.

Leonardo DiCaprio jedan je od najvećih glumaca današnjice, no vožnju privatnim avionima izbjegava, a vozi Toyotu Prius. Još 1998. godine osnovao je humanitarnu organizaciju pod svojim imenom te raznim udrugama donirao preko 15 milijuna dolara.

Keira Knightley postavi si mjesečno novčanu granicu, a ako je poželi prijeći, o tome jako dobro razmisli. Haljine koje je nosila na raznim događanjima prodaje, a novac donira u humanitarne svrhe. Često zna reći da luksuz mnoge sprječava da razumiju ljude koji žive drugačije.

Profimedia

Oskarovac Russell Crowe mogao bi živjeti u izobilju kakvo možemo samo zamisliti, no umjesto toga otputovao je u Australiju, kupio ranč i stari džip te je tek sada stvarno sretan. I on je jedan od onih koji s vremena na vrijeme poveće novčane iznose doniraju onima kojima je to najpotrebnije.

I Reese Witherspoon troši pažljivo, a tome uči i svoju djecu. Sudjeluje u kampanjama za prikupljanje odjeće za siromašnu djecu u SAD-u i Kanadi. Štedljiva majka je i Jessica Alba. Odjeću koju prerastu njezina starija djeca ne baca već ih prosljeđuje mlađoj. Forbes je glumicu uvrstio među 100 najbogatijih žena u Americi, no ona izbjegava kupovanje skupe odjeće, a jedna je od onih koja se rado vozi javnim prijevozom.Profimedia

Profimedia

star vibes

novac

bogatstvo

Sarah Jessica Parker

Jessica Alba

Podijeli članak