Nisu previše dvojili

Hrabro su se odlučili na radikalnu životnu promjenu! Nekima nikad ne bi palo napamet, a drugi im zavide...


Barbara Marinović
09.11.2018.17:00
Hrabro su se odlučili na radikalnu životnu promjenu! Nekima nikad ne bi palo napamet, a drugi im zavide...
Foto: CROPIX

sažeto

Dušan Bućan, Marija Borić, Lana Klingor Mihić... Samo su neki od ljudi koji su se okrenuli drugačijem, smirenijem načinu života...


Barbara Marinović
09.11.2018.17:00

Život na selu znatno je zdraviji i smireniji nego u gradu, a kad tome pridodate i prednosti koje nosi komad vlastite zemlje - ne čude odluke brojnih poznatih koji su život odlučili graditi izvan gradske vreve.

Najpoznatiji po svom izboru da živi izvan grada svakako je glumac Dušan Bućan. Glumac zagrebačkog HNK  živi u selu Bović na Kordunu, nedaleko Zagreba. Njegova je to djedovina, i tamo živi već osam godina, uživajući u sve što ga okružuje - šumi, životinjama. Na imanju živi s djevjkom Ivanom, zajedno uzgajaju tri konja te isto toliko pasa i jednog mačka. Na selu je, ispričao je nedavno za 100posto, Dušan naučio živjeti. U gradu mu je bilo jako dosadno i nimalo mu ne nedostaje takav životni stil. 'Meni je u gradu neopisivo dosadno. Osjećam se kao da sam u zatvorenoj košnici i sve mi se čini jako površno. Meni priroda daje ogromnu količinu adrenalina, ja sam na selu stalno u pokretu, od jutra do mraka, stalno nešto radim i u tome uživam', rekao nam je tada Bućan.

 
 
 
View this post on Instagram

...kad sam bila mala...

A post shared by dusan.bucan (@dusanbucansamson) on Jun 21, 2017 at 6:18am PDT

Napravila je takav životni zaokret i glumica Marija Borić. Napustila je prije par godina Zagreb i odselila na obiteljsko imanje u Stubičkim Toplicama. Uzgaja vlastito povrće, ima vrt, radi zimnicu, dijeli je s prijateljima. Kada zbog posla treba doći u Zagreb, nema problema - blizu je i lako se doveze.

 
 
 
View this post on Instagram

• Priprema ... • #lovegreen #lovenature #loveorganic #lovemygarden #actresslife #actress 🌱🥕🥦🥒🌶🍅

A post shared by Marija Borić (@maraboop) on May 22, 2018 at 6:26am PDT

Idilični obiteljski dom nedaleko Zagreba svila je i bivša pjevačica te PR-ovka Lana Klingor Mihić. Sa suprugom i tri kćeri uselila je u dom koji im je projektirao obiteljski prijatelj Ante Vrban. Velika prednost i sreća za Lanu je njezin vrt, gdje uzgaja povrće, salate, tikvice, lubenice... Sve što može uspjeti - ona pokuša uzgojiti. Prostrano, idilično, tiho... Savršen je to bijeg od gradske vreve i stresa.

 
 
 
View this post on Instagram

Vadim zadnje plodove iz vrta... Ostao je još samo batat i naravno još malo cherry rajčice. ❤️🧡💚

A post shared by Lana Klingor Mihić (@lanatheklingor) on Sep 24, 2018 at 3:08am PDT

Još jedna zvijezda odlučila je otići. Ivana Banfić prije par godina sa suprugom Krešimirom odselila je u Staru Drenčinu kraj Siska. Tamo uzgaja voće i povrće te uživa u mirnijem, 'seoskom' životu.

 
 
 
View this post on Instagram

Ljubav prema prirodi je ljubav prema sebi#love#nature

A post shared by Ivana Banfić I Bee (@ivana_banfic_ibee) on Oct 25, 2018 at 5:55am PDT

Lana Klingor Mihić

Dušan Bućan

Ivana Banfić

Marija Borić

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter